ثبت نام عضو جدید ایمیل آدرس: رمز عبور : رمز عبور را فراموش کردم

به جامعترین سامانه ارتباطی و اطلاع رسانی معماران معاصر ایران خوش آمدید خانه |  ثبت نام |  تماس با ما |  درباره ما |  قوانین سایت |  راهنما | تبلیغات




جدیــد ترین پــــــروژه هـا
پارک علم و فناوری
طراح : سجاد نوری
طراحی مدرسه سبز
طراح : سجاد نوری
مجموعه ویلایی ایرا
طراح : استدیو معماری دیسک
رویان ویلا
طراح : استدیو معماری دیسک
حامی اتووود
مسابقه دانشجویی اتووود
تـازه هـــــــــای معمـاری
اُ اِم ای و هستی شناسی سنگ برای معماری فضاهای داخلی
ژاک دریدا و سیاست دوستی
سومین درسْگفتارِ عصرگاهی کارگاهْ مسابقه قوام الدین شیرازی ـ آرش بصیرت ـ در ستایش غریبگی
استخرآب معدنی رامرباد؛ ترکیب جسورانه سطوح و تنوع بی بدیل مصالح
کامنـــــــــت پــــروژه ها
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه مجتمع مسکونی حیات نوشته است:
بعد گفتند بی دلار و ارتباط با ان دوستان معماری اسلامی بنده با اجازه شما از ایمیلتان برای ریجستر استفاده کردم ا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه مجتمع مسکونی حیات نوشته است:
نظر قبلی من توسط غیر رباتیک سانسور شد که نقد و بیهوده بودن معماری اسلامی از این دست بود سال شصت و نه سران معما ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
پایداری سازه عالیه جناب دکتر عالی پور ما راه کرد معماری کمونیستی روسیه رو نرفتیم اما اینکار اونهاست خوب ما شرا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
پایداری سازه عالیه جناب دکتر عالی پور ما راه کرد معماری کمونیستی روسیه رو نرفتیم اما اینکار اونهاست خوب ما شرا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
این کار عالیه چون مثل کارهای استاد عالی پوره اما ببینید این سایت رو دوستان رادیو هنر دکتر منشی زاده و زنگنه را ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه خانه مادری نوشته است:
بفهمند بقول شما اقایی که در رادیو هنر بمن زنگ زدی در چه گندی بدنیا امدیم انهم گناوه گناوه معماری دارد ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه خانه مادری نوشته است:
شهر سازی مزخرف دیبا و مقلدانش سازه خشک سه تا سنگ بیرون امده بی پایداری شد ابادان و تهران و اینهمه زلزله اقا ای ...
اعضـا با بیشترین پـــروژه
    ایمان زارع
    مجید معزی
    سامان نیرومند
    شرکت استودیو معماران مادو

  
امین غفاری نژاد
 ارسال نظر بازگشت به لیست پروژه ها گزارش خطا اشتراک پروژه
    نمایش عکس ها
    عمارت آدم: بررسی معماری جابجاشدگی
    عنـــــــوان درس : پایان نامه کارشناسی ارشد
    نـــــام استــــــاد : Marc Schoonderbeek
    دانشــــــــــــگاه : دانشگاه صنعتی دلفت
    تاریـــــخ ثبــــــت : 1398/09/08
    تعــــــــداد بازدید : 797
    محــــدوده سنی : 24_25
    نــــوع کاربـــــری : فرهنگی
    همـــــکاران طرح : Oscar Rommens
    ایده های طراحی :

پروژهٔ طرح نهایی کارشناسی ارشد من به طرح موضوع "Architectural Displacement" تحت عنوان" The Mansion of Adam: an investigation of the architecture of displacement" میپردازد. طرحی که در آن خوانش یک ساختِ معماریک (Architectural Construct) به مثابه وجودی حاملِ  وجوهِ  متعددِ توامانِ معنایی مطرح میشود. خوانشی که در طول فرآیند تحقیق و طراحی بررسی میشود چگونه چنین خوانشی از معماری میتواند ظرفیت­های جدیدی در کشف(و شهود) و فهم(و درک) فضاهای زیستی بوجود آورد.

این پروژه که در کارگاه طراحی "Borders & Territories" و به عنوان بخشی از طرح تحقیقی کارگاه "Border Conditions along the New Silk Road" در دانشگاه صنعتی دلفت در سال تحصیلی ۲۰۱۸-۲۰۱۹ برگذار شد، به بررسی تغییرات فضایی پیرامون جاده ابریشم نو/کهن میپردازد. مناطقی که در گذشته شبکه جاده­های تجاری بین قاره­ای اروپا-آسیایی را در خود جای داده بودند و در حال حاضر تحت برنامه ریلی دولت چین درحال دگردیسی­اند. برنامه­ای که با خود ارتقا تجارت، زیرساخت­های جدید و تبادل فرهنگی به همراه می­آورد. نتایجی که با تغییرات فضایی حاصل از تغییر نظام­های مختلف برنامه­ریزی فضایی،ایجاد پروژه­های زیرساختی (فرا-) قاره­ای، (عدم-) توافقات سیاسی، تنش­های مرزی، تفکر آرمانشهرهای فرامرزی و مواردی از این قبیل منجر به (باز-) تعریف قلمروهای پیشین می­شوند. فرآیندی که نهایتا به تولید چهل تکه­ای از فضاهایی می­انجامد، که حاصل ترکیبی از مسائل سیاسی-اقتصادی در همنشینی با جامعه­ای در حال تغییر می­باشند.

کارگاه "Borders & Territories" با داشتن تعریف نسبتا گسترده­ای ازطراحی معماری، دارای رویکردی انتقادی و فرآیند-محور در سرفصل­های آموزشی خود است. رویکردی که هدف خود را نه در پاسخ­گویی به عملکرد، که بر یافتن ایده­های نو/جایگزین با ردیابی و نگاشت(Mapping) شرایط فضایی جهان امروز می­بیند. هدفی که با تاکید بر ثبت فرآیند طراحی در قالب­ ساخت­های زبانی، تمثالی و یا فضایی بر اهمیت بالای این امر بر پیشبرد یک اثر معماری اشاره دارد. بدین منظور تنها محدوده سایت طراحی توسط کارگاه ارائه می­شود و مابقی اطلاعات اعم از برنامه، عملکرد و ... در طول فرآیند پژوهش-طراحی و با توجه به موضوع طرح تکمیل می­شوند.

سایت طراحی کارگاه به بخشی از پروژه جاده ابریشم نو محدود می­شود، که از سمت غرب به دریای سرخ و از شرق به دریای خزر می­رسد. در طول این مسیر چهار شهر پُتی و تفلیس در گرجستان و گنجه و باکو در جمهوری آذربایجان بستر پژوهش پیرامون موضوع طرح را فراهم می­کنند. پس از بازدید اولیه و شناسایی و مستند سازی گروهی تجربهٔ کارگاه از شهرهای نامبرده، که در قالب نگاشتی غیر بازنمایانه (Nonrepresentational Mapping) از شاخصه های هر شهر و تجربه زیست دو هفته­ای گروه در طول این مسیر است، جزیره کوچکی در نزدیکی کرانهٔ ساحلی باکو در دریای خزر به عنوان سایت طراحی پروژه فردی انتخاب می­شود.

در این طرح "dis.place-ment"  نه ناظر بر جابه­جایی فیزیکی بین اجزا معماری که بر سیال بودن ذهن مخاطب در مواجهه با اثر معماری اشاره دارد. فرآیندی که روزانه نیز درحال رخ دادن است، و در طی آن در اثر مواجه فرد با فضایی با حال و هوای بخصوص، با شیئ خاطره­انگیز و یا مواردی از این دست جهش خیالی  بین او و اثر پیش­رویش بر اثر تخیل‌ مخاطب در اثر حاصل می­شود. جهشی که برای مخاطب همراه با ایجاد سطوح متعدد توامان معنایی در مدرک است. فرآیندی که با تجربه فردی شروع می­شود و با درک و خیال در ادامه به درجه­ای از تفکر فردی می­رسد. علاوه بر موضوع یاد شده این تحقیق سعی در جست­و­جوی پیرامون مفهوم "Architectural Displacement"  در موقعیت زمانی- مکانی مشخصی دارد. حساسیتی که توجه ویژه­ای را معطوف به زمینهٔ این طرح-پژوهش می­کند. توجهی که سعی در خوانشی انتقادی از محل قرارگیری سایت طراحی در ارتباط با پروژه جاده ابریشم نو دارد.

طرح و تعریف اولیه موضوع منجر به تولید سه نقشه می­شود، که موضوع طرح را در سه سطح در محدوده سایت طراحی مطرح می­کند. در ادامه در فرآیند تحلیل و نگاشت سایت در دو سطح محلی و منطقه­ای، دو مجموعه تصویری جدول تجارب و جدول خاطرات کشیده می­شوند. تصاویر جدول تجارب ناظر بر مکان­هایی در کرانه ساحلی باکو می­باشند که توانستند تصویری ذهنی (Mental Image) از سایت طراحی، ساحل خزر و به عبارتی از باکو، در ذهن ایجاد کنند. تصاویر جدول خاطرات در سطحی منطقه­ای ناظر بر تجربه­ای هستند که در طول سفر از منطقه قفقاز حاصل شد. این تصاویر ناظر بر حال و هواهایی هستند که در طول سفر و بعضا مکررا در شهرهای مختلف تکرار شد. این دو مجموعه تصاویر که حاصل تحلیل سایت طراحی در دوسطح محلی و منطقه­ای می­باشند، پایه بخش بعدی طراحی را شکل می­دهند.

داستان­ها به عنوان نوشته­ای ادبی در مواجهه با مخاطب خود این قابلیت را دارند که برای او تصاویر و اتمسفری را بیافریند که تا پیش از آن وجود نداشتند. در واقع داستان می­توان با حکایتگری خود سطوح متعدد معنایی را در اثر ایجاد فضایی مخیل برای مخاطب بوجود آورد. نتیجه این الگو مشابه فرآیندی است که تا پیش از این در بخش طرح موضوع طرح بدان پرداخته شد. با توجه به این موضوع در فرآیند رسیدن به "Architectural Displacement" پیشنهاد شد که از حکایتگری در معنای واقعی کلمه به عنوان ابزاری برای رسیدن به مقصود طرح استفاده شود. بدین منظور پس از اتمام تحلیل سایت داستانی پایه بر خاتمه این بخش نوشته شد که در ادامه سه داستان بنیادی طرح، که به نحوی می­توان آن­ها را برنامه طرح نامید، از این داستان پایه استخراج شد. تصاویر جدول تجارب به شخصیت­های این سه داستان و تصاویر جدل خاطرات به تم­های این سه داستان تبدیل شدند. نوشته­های بدست آمده درکنار نقشه­های راهنمایی که هریک در کنار خود داشتند مبنایی برای نگاره­های بعدی شدند. در ادامه­ برای هرکدام از داستان­ها مجموعه­ای از نگاره­هایی تصویر شد، که بیانی دو بعدی از فضاهای شرح شده در برنامه­ پروژه، سه داستان­، هستند. در آخرین مرحله طراحی نگاره­های تصویر شده در مرحله قبل، که به نحوی می­توان آن­ها را به عنوان دیاگرام­های طرح به حساب آورد، به فضایی سه بعدی ترجمه می­شوند.

آخرین نقشه، که تهیه آن بر مدل فیزیکی ارجح دانسته شد،آخرین تلاش است برای پیگیری مفهوم "Architectural Displacement". در این نقشه، که سعی در به تصویر کشیدن تجربهٔ مخاطب پس از حضور در اثر دارد،تصویری ذهنیست از آنچه که در نهایت به فضای سه بعدی مبدل شد. نگاره­ای که امکان خوانشهای متفاوت از آن، در عین ثابت بودن خود نگاره، تاکیدی دوباره بر سطوح متعدد توامان معنایی دارد.


* برای توضیحات بیشتر و تصاویر با کیفیت از پروژه لطفا به آدرس زیر مراجعه کنید:

https://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid٪3A09462cb8-8e90-4a70-9384-dcf6f9854d1f؟collection=education


پروژه های دیگر طراح
نظـــــــر اعضــــــــا
امین غفاری نژاد ( 1398/09/08 ) : ** اصلاح آدرس
برای توضیحات بیشتر و تصاویر با کیفیت از پروژه لطفا به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://repository.tudelft.nl/islandora/object/uuid%3A09462cb8-8e90-4a70-9384-dcf6f9854d1f?collection=education


حامی اتووود
 رسانه ی تخصصی معماری و شهرسازی میم زون
ثبــــــــت نظـــــــر
جهت ارسال نظر باید وارد سیستم شوید. / عضو جدید
ایـمـــیـل :
رمز عبـور :
 
درباره معماران معاصر ایران :
این گروه در سال 1386 با هدف ایجاد پل ارتباطی بین معماران ایرانی معاصر گرد هم آمد.با شروع کار این وب سایت معماران متقاضی در محیطی ساده وکارآمد به تبادل پروژه ها ومقــــالات خود خواهند پرداخت ودر فضای فروم به بحث وگفتگو می پردازند.
خانه | ورود | ثبت نام | درباره ما | تماس با ما | قوانین سایت | راهنما | تبلیغات
© کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه معماران معاصر می باشد.
Developed by Tryon Software Group