یورگن هابرماس تاکید بسیار زیادی بر حوزه عمومی به مثابه گستره حدوث کنش ارتباطی دارد. او بر این ره تلاش دارد تا بر شکلی از ارتباطی میان سوژه ای به مثابه ابزار غلبه بر نسبی گرایی بازی های زبانی نظریه پردازان پست مدرنیته تاکید گذارد. این تاکید بر حوزه عمومی دیگران را بر ان داشت تا نظریه های هابرماس بر حوزه عمومی را در گستره متنوعی از مشارکت عمومی به کار گیرند. جان فارستر به طور مثال از نگره های هابرماس در حوزه طراحی و برنامه ریزی استفاده کرد.
هابرماس همچنین به عنوان یکی از مهم ترین منتقدان پست مدرنیسم شناخته می شود، او موضعش نسبت به پست مدرنیسم را در مقاله ای تحت عنوان "مدرنیته، پروژه ای ناتمام" به سال 1980 در نمایشگاه معماری بی ینال ونیز ارائه کرد و در مقاله ای دیگر تحت عنوان "مدرنیسم علیه پست مدرنیسم در معماری" این بحث را ادامه داد. مدرنیسم بر قوام انچه هابرماس می گوید از ابزاری و زیاده از حد توان بارگذاری مفهومی شدن عمیقا رنج می برد. هابرماس خودش یکی از سرامدان سلسله انتقادهایی نسبت به جنبش مدرن است. او سه رویه ی متضادی را تدقیق می کند که بیش از به حرکت مجدد دراوردن جنبش مدرن موجبات خسران و بدْکاری این جریان را فراهم اورده اند: نوْتاریخ گرایی، پست مدرنیسم(در روایت چارلز جنکس) و معماری الترناتیو.
هابرماس نوْتاریخ گرایی را در قامت یک خیالبافی محافظه کارانه نقد می کند و معماران پست مدرنی همچون هنس هولین و رابرت ونتوری را به مثابه طراحان سورئالیست نمایشی ای که از روش های مدرن طراحی برای تولید تاثیرات لوس تصویری برامده از سبک های شدیدا مرکب سود می برند صورت بندی می کند. هابرماس در کمالِ تعجبِ حوزه ی عمومی، معماری الترناتیو مد نظر گروه های طرف دار محافظت از بافت های تاریخی و اکولوژی را نیز نقد کرده. اگرچه طرح هایی که عملا بر معماری مشارکتی متمرکزند، عمیقا مدیون کنش ارتباطی وی می باشند، اما به گمان او تمامی این طرح ها روی در "فرقه های بومی گرایِ متمسک به امر ساده و پیش پا افتاده" می کشند، ره یافت هایی که تحت شمول "معماری بدون معمار" به عظمت گرایی معماری پیشوا روی اوردند.
مقاله یورگن هابرماس؛ چیستیِ کنش ارتباطی و کارْویژه ی حوزه عمومی به قلم فریبا شفیعی تلاش دارد به فهم یورگن هابرماس از حوزه عمومی نزدیک شود.
مقاله فضای گفتگویی و جایگاه طراح شهر به قلم امین حشمتی نیز سعی دارد تبلور حوزه عمومی در مکان های تجمع انسانی را تدقیق نماید.
.مقاله فضاي اعتراض؛ وقتي سخن منطقه بندي شده است به قلم سارا وایتینگ نیز وضعیت فقدان حوزه عمومی را مد نظر اورده است
فریبا شفیعی در نوشتار وضعیت استثنا؛ فروپاشی فرم عادی، امحا حوزه عمومی، تعلیق الگوهای رایج زیستْ بافت ها به صورتی فشرده وضعیت استثنا را تبیین نموده، وضعیتی که تحت شمول ان حوزه عمومی متلاشی می گردد
اتووود اینجا نیز به معرفی کتاب "بحران اتحادیه اروپا: یک واکنش" نوشته یورگن هابرماس پرداخته است
در اینجا نیز می توانید بخش هایی از مصاحبه یورگن هابرماس با فرنسیس فوکویاما، پیرامون بحران اتحادیه اروپا را ملاحظه فرمایید