نیک کیور: اسلاوی ژیژک از پیتر اسلوتردک نقل می کند :"اگر فقط یک نفر باشد که یادمانش یک صد دیگر ساخته شود، کسی نیست جز لی کوان یوو، رهبر سنگاپور که سرمایه داری با ارزش های آسیایی را بسط داد و به اجرا دراورد." به گمان شما ایا متابولیست ها در بستر سرمایه داری اقتداگرا عمل می کردند؟
رم کولهاس: اقتدارگرایی بدان صورتی که شما توصیف می کنید مشخصه سنگاپور ان زمان بود، در ژاپن اما همه چیز بر قرار یک دمکراسی ساختاری بنا شده بود. امریکایی ها بذر دمکراسی را در ژاپن کاشته بودند و انرژی زیادی صرفش شده بود و متابولیست ها به نوعی کشف پتانسیل های این دمکراسی نوپا بودند. گمان ما در اغاز مصاحبه ها این بود که متابولیست ها چپ های افراطی بودند، اما بعد متوجه شدیم از نظر فکری طیفی کاملا متنوع را در برگرفته اند ـ از فئودال تا مارکسیست. به صورت کلی می توانم بگویم شکوفایی متابولیسم ماحصل نضج گیری یک دیوان سالاری دموکراتیک بوده است تا یک اقتدارگرایی منعطف.
اتووود پیش از این نوشتاری تحت عنوان "جنبش متابولیسم و زایش تکنوتوپیا؛ از اپیستمه تا تعرض یا چگونه تکنولوژی از خود عبور کرد" را در سه بخش ـ [بخش اول]، [بخش دوم] و [بخش سوم] ـ به چاپ رسانده و سعی کرده است روایتی فشرده و تحلیلی از چگونگی شکل گیری و بسط جنبش متابولیسم و رویکردهایش در حوزه طراحی ارائه دهد.