با نگاهی به تاریخ معماری در روایت رسمی اش شما می توانید به سادگی بسیاری از واقعیت های تاریخی را فراموش کنید و زنان معمار را ابداعی متعلق به دهه 1950 بدانید، اما این نمی تواند حقیقت باشد. نام های بزرگی هم چون لوکوربوزیه، میس ون دروهه، فرانک لوید رایت و لویی کان غالبا از همتایان مونثشان بی نهایت الهام گرفته اند و این زنان بی نهایت در اثارشان منشا اثر بوده اند، وب سایت آرک دیلی در مارچ 2013 اقدام به معرفی ده تن از تاثیرگذارترین معماران زن بر فضای معماری مدرن کرد، اتــــووود به فراخور این ده تن را معرفی خواهد کرد:
لینا بو باردی 1914-1992
معمار ایتالیایی لینا بو باردی، بخش عظیمی از اثارش را در برزیل، پس از جنگ دوم جهانی، تکمیل کرد، البته غالب این اثار تحت تاثیر اینده گرایی مستتر در اثار اسکار نیومایر قرار دارند. البته وجه تمایز او با نیومایر شاید در اولویت دادن به مردم و قرار دادن ان ها در مرکز توجه اثارش باشد.
لینا بو باردی در 1914 متولد شد و در 1939 از کالج معماری رم فارغ التحصیل گردید و پس از ان به میلان نقل مکان کرد و در سال 1942 در انجا اقدام به تاسیس دفتر خود نمود. البته این دفتر در بمباران اسیب دید، مشکلات مبتلا به فعالیت حرفه ای معماری در دوران جنگ او را راغب کرد که مدیریت مجله دِموس را بپذیرد.
نهایتا در سال 1946 به برزیل مهاجرت کرد و در سال 1967 پیشنهاد طراحی موزه آسیس شاتوبریان در سائوپائولو را دریافت نمود، موزه ای که در حال حاضر یکی از مهمترین اثار معماری مدرن در امریکای لاتین است. این اثر تبلور کامل رادیکالیسم در تمام وجوه و عناصر طراحی است.
در سال 1948 با هدف طراحی مبلمان هایی با روحیه مدرن و واجد بن مایه هایی از برزیل دفتری به راه انداخت و در سال 1951 توانست خانه شیشه ای خودش را بسازد، خانه ای شخصی که یکی از اثار درخشان معماری مدرن در برزیل شناخته می شود. پس از ان برای طراحی موزه هنرهای مدرن باهیال به السالوادور رفت و به دنبال درگیری های نظامی در ان کشور در سال 1964 به سائوپائولو بازگشت و پس از ان اثاری طراحی کرد به غایت ساده، اثاری که او تحت شمول "معماری ساده و بی غل و غش" توصیفشان می کرد.
اتووود موضوع زنان و معماری را به فراخور محتوایی که در این زمینه تولید شده است پی گیری کرده
یادداشت زاهــــــــــا حـــــــــدیــد چیـــــــــــســــــت؟ نگاهی تاریخ نگارانه دارد به چرایی و چگونگی تولید زاها حدید به عنوان یکی از مهمترین معماران زن زنده
مقاله زنان باهاوس؛ روایتی ربوده شده نیز نگاهی است به زنان مدرسه باوهاوس و سرنوشتشان
مقاله اکثریت خاموش؛ ایا طراحی هنوز باشگاهی مردانه است? نیز چرایی عدم تبلور تام و تمام زنان در محیط طراحی را مد نظر می اورد