براي زنده نگاهداشتن ياد زناني كه به اتهام جادوگري در محكمه هاي قرن هفدهم ميلادي، مورد آزار و اذيت قرار گرفته و سوزانده شده اند، بناي یادمان اِسـْتـِیـْلـْنـِسـِت در خط ساحلي ِ ناهموار بارنز در نروژ ساخته شده است.
عكاس، اندرو مرديت عكس هاي خود از اين شاهكار معماري ِ حاصل از يك همكاري منحصر بفرد ميان معمار معروف بين المللي پيتر زمتور و هنرمند منفذ معاصر، لوئيس بورژوا، را به اشتراك گذاشته است.
[ همانطور كه در خبر پيشين اتووود خوانده ايد ] پيتر زمتور به سادگي همكاري اش با لوئيس بورژوا را در مصاحبه اي با آرت اينفو اينگونه توصيف مي نمايد:
" من ایده خودم را داشتم، برایش فرستادمش، خوشش امد، و با ایده اش به اینجا امد، ایده ای که واکنشی بود بر کار من، به این نتیجه رسیدم که پروژه را رها کنم و همه چیز را به بسپارم، او گفت: خواهش می کنم بمان. بنابراین نتیجه دو چیز کاملا متفاوت است؛ یک خط که متعلق است به من و یک نقطه که از ان اوست. انچه من طراحی کردم و ساختم، سازه چوبی مفصل بندی شده ایست که با پارچه اندود شده و عملا یک فضای پر کشند منسوجات وار را تدوین کرده است و کار او که سازه ایست شیشه ایی. اینستالیشن لوییس بر محور تخطی و تجاوز و سوزاندن قوام گرفته است و اینستالیشن من بیشتر حال و هوای زندگی و احساسات قربانیان را تداعی می کند."
داربست چوبي زمتور، يك پيله ي ابريشمي معلق را حمايت مي كند. در ميان اين پيله، بازديدكنندگان امتداد يك راهروي طولاني 400 فوتي با كفي از چوب بلوط را طي مي نمايند.
در پشت هر يك از 91 پنجره ي ايم اينستاليشن، لامپي آويزان شده است؛ به ياد 91 زني كه به جرم جادوگري محاكمه و سوزانده شدند. در كنار هر پنجره، پلاكي با شرح داستان يكي از اين اشخاص نصب گشته است.
به عنوان آخرين اينستاليشن مهم لوئيس بورژوا، ساختار " دوزخيان، تسخير شدگان و معشوقين " از شعله اي هميشه فروزان بر روي صندلي اي فلزي و در ميان يك مخروط بتني تشكيل شده است.
انعكاس اين شعله ي بي پايان به وسيله ي آينه هاي كروي در اطرافش، به تمامي سطوح محيط آن منعكس مي شود. اين اينستاليشن كه با شيشه ي دودي ساخته شده است، بازتابي از اينستاليشن ِ چوبي و كشيده ي زمتور را منعكس مي نمايد.
برای اشنایی بیشتر با نگره های پیتر زمتور بر طراحی مشاهده فرمایید
هسته سخت زیبایی یا چگونه پدیدارشناسانه طراحی کنیم
و
اموزش معماری، فراگیری معماری یا چگونه تجربه زیسته بر اکادمی فائق می اید
را به قلم خود معمار از کتاب معماری متفکر