خانه ایران برآیند یک آن و یک لحظه از زیست معارانست آن زیستی که در ورای پس کوچه های اصفهان و غالب شهر های تاریخی ایران جریان ساز معماری گذشته و تاثیر گذار بر هویت معمار و هنرمند ایرانیست . دوست همان هویت ما و تاریخ زمینه ماست و خانه اصلی ترین مرکز شکل گیری و نوزایی آن است . خانه ایران نه از برای سرپناهی صرف و نه از برای فرمی درخور موزه ها و گالری های هنری شکل پذیرفته . آنچه موجب زایش ایده ی این خانه شده انسان و هویت اوست . در ورای محله های قدیمی آنچه هنوز جریان دارد شکل زندگی و آداب و سنن ماست ، مدرنیته و دوران گذار هنوز شاهرگ اجتماعی ما را نبلعیده و تلاش بر تجدید آنچه از گذشته به یاد مانده و ارائه ی فرمی پذیرنده برای انسان معاصر یک خطی نمایشنامه ایست که زیل آن معماری خانه ایران تعریف میشود .
مخاطب براي رسيدن به فضاي خصوصي سايت بايد از زير طاقي عبور كند كه نمادي از دروازه هاي شهر و مرز بين حريم ها بوده است . با عبور از سايه طاق اين احساس را ميكنيم كه وارد حريم خانه شده ايم . استفاده از ابزار هاي معماري سنتی مثل گره چيني و طاق با جداره هاي نورگير كشيده در نما طلاقي معماري سنتی با معماري مدرن است . ما سعي داشته ايم با حفظ ارزش هاي معماري زمينه و با كمك کارکردگرایانه معماري مدرن به حداكثر آسايش مخاطب برسيم . براي حفظ انرژي و سايه اندازي بيشتر بخشي از جداره نورگير نما به وسيله گره چيني هاي آجر پوشيده شده است كه در كنار عملكرد كالبدي و زيبايي شناسي به حفظ انرژي در خانه كمك به سزايي ميكند .
استفاده از حياط مركزي و شكل گيري فضاهاي خصوصي در كنار آن ، بخشي از اين تلاش است كه در پلان به خوبي جلوه گر است . در همين راستا براي حفظ تك درخت سايت حياط مركزي دور آن شكل گرفت . تا ساكن قديمي سايت در كنار مخاطب هاي جديد به زندگي خود ادامه دهند .
سایت طراحی : اصفهان ، جنب میدان نقش جهان
تیم طراحی :
عماد حشمتیان
الهه نیکنامی
وحید کریمی