رویکرد طراحی برای کتابخانه و کتابخانه دانشگاه ن.و.ک.2، به باز خوانی اینکه یک کتابخانه در قرن بیست و یکم باید چگونه باشد می پردازد، تا از این طریق کتابخانه تازه تاسیس را به عنصری نمادین برای جوبلیانا تبدیل کند.
روند طراحی را می توان از دید یک لحظه، یک قاب گرفته شده از سقف های گوتیک ساختمان های قسمت قدیمی شهر درجوبلیانا شرح داد. در واقع لحظه ای که می توان شهر را از دیدی متفاوت، یعنی نه از نقطه دید پیاده رو، که از دیدگاهی در ارتفاع دید محرک اصلی طراحی این پروژه بود.
ن.و.ک.2 شامل فضاهای متنوع داخلی و عمومی هستند که تعدادی از فضاهای رسمی و غیر رسمی را برای تعامل اجتماعی و تبادل فرهنگی در خود جای می دهند. در حالی که سطح تراز همکف عموما توسط نمادها و آثار جستجوی خرابه های رومی اشغال شده بود، تدارک یک فضای عمومی بزرگتر و انعطاف پذیرتر در قسمت بام پیشنهاد شد. منظر سخت و نرم دور محوطه بام تا بالاترین نقطه ساختمان می پیچد و از این طریق زوایای دید چشم منحصر به فرد به سمت مرکز شهر قدیمی و به طرف قلعه جوبلیانا ممکن می سازد.
حجم این سازه جدید، توده ای را تشکیل می دهد که عموما از محدوده سایت اطراف پیروی می کند و حیاط مرکزی کوچکی را برای ورود نور و هوا به عمق طبقات، همچنین به خرابه های رومی در تراز همکف شکل می دهد. با این حال آنچه به نظر می آید صرفا یک رویکرد درونگرا باشد در اصل تفسیری معاصر از توده های شهری منطقه است که با پیچیدن دور خود در ارتفاع و تا حدودی روی هم افتادگی طبقات، درجات مختلفی از نفوذ پذیری توده را ممکن می سازند.
ایده طراحی بر مبنای فرهنگ پیاده روی آغاز و با استفاده از مواد و مصالح به کار رفته در چنین فعالیت هایی تقویت شده است. برای مثال استفاده از علف خشک در نمای بیرونی به عنوان پوشاننده سطوح و عنصری عملکردی، ساختمان را با سنت تاریخی اسلوونی پیوند می دهد.از نرم افزارهای تحلیلی برای اطمینان از اینکه نما و فضاهای داخلی به مقدار کافی نور خورشید دریافت می کنند، همچنین اطمینان از حفظ دورنمای اطراف پروژه در عین جلوگیری از خیرگی نور آفتاب در داخل، استفاده شد. بدین ترتیب کتابخانه از صرفا بنایی که نگه دارنده کتاب هاست، به سطحی فراتر، یعنی عنصری فعال در منظر شهری ارتقا می یابد.