طراحي پايدار يا طراحي سبز از موضوعات بسيار جنجالي و بحثبرانگيز در جهان امروز است
بدون ترديد يكي از موارد مهمي كه انسان همواره با آن دست و پنجه نرم ميكند، نحوه نگرش و برخورد با منابع انرژي و تعامل بين منابع و اثرات ناشي از اين مصرف است.
در نگرش پايدار، طراحي به گونهاي انجام ميشود كه اين سه مورد در يك چرخه ارتباطي صحيح قرارگرفته و بتوان در آينده نيز از نتايج مصرف منابع در حال، بهرهمند شد.
به عبارت ديگر اين نوع طراحي بدون داشتن نگرشي درست و تعريفي مشخص امكانپذير نيست.
اصطلاح پايداري "sustainability" براي نخستين بار در سال 1986 توسط كميته جهاني گسترش محيط زيست، تحت عنوان" رويايي با نيازهاي عصر حاضر بدون به مخاطرهانداختن منابع نسل آينده" مطرح شد. [چشمانداز زیستمحيطی جهان]
بايد خاطرنشان كرد، مفهوم طراحي پايداريك مفهوم عام بوده و در بسياري از زمينهها از جمله معماري، طراحي گرافيك، كشاورزي، ماشينآلات و هرآنچه كه با محيط زندگي انسان سروكار دارد، به كاربرده ميشود.
شايد بتوان هدف از اين نوع طراحي را كاهش آسيبهاي محيطي، به حداقل رساندن مصرف منابع انرژي و هماهنگي هرچه بيشتر با طبيعت دانست. به معناي ديگر، فلسفه طراحي پايدار، پشتيبان و مشوق نگرشها و تصميمهايي است كه درهرمرحله از طراحي، ساخت و سپس مصرف، تاثيرات منفي بر محيط زيست و سلامت استفادهكنندگان را نيز در نظرگرفته باشد.
اين نوع طراحي از اصولي خاص تبعيت ميكند كه رعايت آنها ضروري است: مديريت منابع انرژي، طراحي با قابليت بازگشت به چرخه زندگي، طراحي براي انسان.