ایده و کانسپت:
1- حکمت عدد هشت در هنر و معماری اسلامی به ویژه معماری دوره زندیه: عدد هشت به دلیل کاربرد ویژه ای که در هنر و معماری اسلامی دارد از جمله اعداد قابل تامل است که ماهیتی رمزگونه و معانی پنهانی را در بر دارد . این عدد مفهوم واسط میان دایره و مربع است . مربع نه تنها در باور اسلامی بلکه در باور تمام تمدن ها نماد زمین و عالم محسوس است در اغلب منابعی که در صدد ذکر شکل انتزاعی آسمان و زمین بآمده اند سخن از فرم مربع برای زمین و دایره برای آسمان است. از آن جا که هشت وجهی شکلی واسط مربع و دایره است و مربع و دایره نماد زمین وآسمان هستند، هشت وجهی نماد عالم مقال و عالم واسط است.
هشت عددی است که به عرش و آسمان و فضا و جهات، به تمامیت و کمال، تولد دوباره و رستاخیز، بهشت و تعادل کیهانی اشاره دارد. رمز عبور از عالم برون به عالم درون است. بیان بصری این نظام وجود به بهترین شکل با هندسه نشان داده می شود. از عدد هشت در تزئینات در معماری ایرانی استفاده های متعددی شده است و همچنین علاوه بر تزئینات در فرم معماری بنا نیز از شکل هشت ضلعی بهره گرفته شده است. برای مثال به عمارت کلاه فرنگی که در مجموعه زندیه قرار گرفته است می توان اشاره کرد. عمارت کلاه فرنگی در دوره زند محل پذیرایی مهمانان مراسم رسمی و اعیاد مختلف بوده است.
2- سرا: سرا قسمتی از بازار است که در آن حیاط بزرگی در وسط ساختمان هشتی قرار می گیرد واین حساط بزرگ توسط دیوار های ساختمان محاط می شود در بافت زندیه به سراهای متعددی از جمله سرای فیل، سرای مشیر و ... می توان اشاره کرد.
3- هازمان: گرد آمدن، اجتماع
شکل گیری اجتماع و گام نخستین برای انجمن با کنار هم قرار گرفتن دو نفر در کنار یکدیگر به وجود می آید . بیان این مفهوم در فرم را می توان به وسیله تکرار فرم هشت ضلعی بیان کرد.عدد هشت به عنوان اولین مکعب تلقی می شود که به وسیله ضرب 2در 2در 2 (که خود تاکید بر گرد هم آمدن است ) حادث می شود.