از اویل دهه 20 تا زمان مرگش در 1965، لوکوربوزیه، پر جار و جنجال ترین، پر طرفدار و پر دشمن ترین، پر طمطراق و پر رمز و رازترین معمار دوران خود بود. او استیلایی بر معماری یافت که در نوع خود فقط پیکاسو بر نقاشی داشت. او همچنان یک راز سر به مهر است. او یک استعاره است که هم از طرف طرفداران گرایش های سنتی معماری و هم از طرف گرایش های دانشگاهی مورد هجوم قرار گرفت و البته در برخی سطوح به سبب تخطی هایش منفور جامعه مدرن هم بود.
اما به هر رو تلاشش هماهنگ نمودن تمدن صنعتی از طریق منطق و شعر بود. اما روح او با جنگ عجین بود، نه با صلح. البته علی رغم تمام این تفاسیر متضاد و تبلور فقدان منطق در اثارش، تلاش هایی نیز بر از میان برداشتن تضاد و کشاکش ظاهری میان اثار و کلام او جاریست، کتاب "لوکوربوزیه و نگاه تراژیک به معماری" یکی از این تلاش هاست. چارلز جنکس در این کتاب بی نهایت تاثیرگذار، لوکوربوزیه را از اولین سال های نموش در قامت یک معمار تا اخرین سال هایی که تبدیل به یک آیکن جهانی شده است را پی گرفته.
او در این کتاب سر و صدا های او، تصویری که سعی می کرده در حوزه عمومی از خود نشان دهد را رو در روی روندهای جاری بر زندگی خصوصی و نظریه پردازی هایش قرار داده. جنکس در این کتاب تلاش می کند تا تفسیری بیابد بر تلاش لوکوربوزیه برای وضع تعادلی میان دو رهیافت عمده و تاثیر گذار بر طراحی اش یکی تبلورش در قامت پیامبر نظم و دیگری نگاه تراژیک نیچه ای اش به وضعیت بشر، جنکس تلاش می کند ثابت کند این درک دو گانه سرچشمه شور و افریدن در لوکــــــوربوزیه بوده است.
این مقاله دو لوکوربوزیه؛ از باستان شناسی اینده تا باستان شناسی خود، از پرومِتِـئوس تا اورفئوس، لوکوربوزیه و تلاشش بر یافت معنا را محور حرکت خود قرار داده است و از تاثیر نیچه بر او نیز اندکی گفته
در این مقاله لوکوربوزیه؛ کشاکش قرارهای کلاسیک و بی قراری های رمانتیک نیز لوکوربوزیه متقدم و متاخر کم و بیش به بحث گذاشته شده اند
نسخه الکترونیکی کتاب را می توانید اینجا دانلود کنید