شهر، شهروند و زندگی شهری؛ واژه¬هایی هستند که علاوه بر ریشه¬ی لغویِ مشترک، ارتباط بسیار تنگاتنگی با یکدیگر دارند، به طوری که بستر هر شهر، شهروندی متناسب با خود را پرورش می دهد و از زاویه¬ای دیگر؛ فرهنگ زندگی شهری است که پیوندی نا گسستنی با کیفیت فضای شهری دارد. حوزه¬ی هنری فارس در زمستان سال گذشته؛ مقدمات برگزاری اولین جشنواره¬ی هنرهای تجسمی با نام « بوم برکت » را پایه ریزی کرد. جشنواره¬ای با مقیاس کشوری در رشته¬های: گرافیک و تصویرسازی، عکس، حجم و کاریکاتور؛ با موضوع زندگی شهری و فرهنگ عمومی.
نام این جشنواره با این نگاه حاصل شد که واژه¬ی بوم، به معنای شهر و برکت؛ به معنای فراوانی، نیک بختی و سعادت است و ترکیب زیبای این دو، ریشه در آیه¬ی 96 سوره اعراف دارد: " و اگر اهل شهرها ایمان آورده و تقوا پیشه می کردند، برکاتی از آسمان و زمین به رویشان می گشودیم..." فراخان جشنواره در اسفند ماه اعلام شد، و طبق برنامه قرار بود 10 اردیبهشت ماه ، آخرین مهلت ارسال آثار باشد اما به دلیل استقبال بسیار و همچنین سیل عظیم ارسال آثار در روز آخر؛ این تاریخ تا 20 اردیبهشت تمدید و نهایتا 4 خرداد ماه اختتامیه برگزار و نتایج اعلام شد. در مجموع 1055هنرمند، 4033 اثرهنری خود رااز سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال نمودند.
رشته¬های گرافیک، عکس و حجم؛ بخشی ویژه نیز داشتند با نام « شیراز سومین حرم اهل بیت »، از دبیر اجرایی این جشنواره در مورد این بخش پرسیدم، آقای عسکر زاده چنین پاسخ داد:" غالبا اثر شاخص و هرمندانه¬ای با گرایش به این موضوع کار نشده بود و اکثرا معمولی بودند. اگر ما این داعیه را داریم، باید برای این موضوع تلاش می کردیم و سزاوار بود که از هنرمندان کمک بگیریم و سعی کنیم ظاهر شهر را با چیزی که یاد می کنیم تطبیق بدهیم." شرکت کنندگان باید ابتدا در سایت حوزه هنری فارس ثبت نام و کد شناسه¬ی خود را دریافت می کردند و سپس یا از طریق همان سایت عکس اثر خود را بارگذاری و یا با مشخصات به حوزه هنری فارس ارسال می کردند. آثار ارسالی تنها با همان کد شناسه و بدون نام صاحب اثر در مسابقه شرکت داده شدند.
بخش گرافیک و تصویرسازی، با موضوع زندگی شهری، فرهنگ شهروندی و عمومی و عوامل موثر بر ارتقا آن همچون خانواده، قانون، رسانه¬ها و ...؛ در دو گرایش تصویر سازی و بیلبوردهای شهری برگزار شد، که آثار منتخب در بخش گرافیک (بیلبوردهای شهری) در سطح شهر نمایش داده خواهد شد. افشین شاهرودی، کیارنگ علایی و دکتر مهدی مقیم نژاد داوران این بخش بودند. برندگان در قسمت یلبوردهای شهری: نفر اول: عرفان کمالی(اصفهان)، نفر دوم: ندا طهماسب نیا(اصفهان)، نفر سوم: فرزاد حمیدی منش( همدان) در قسمت تصویر سازی: نفر اول: سمیه زارعی(تهران)، نفر دوم: لوح علی قطبی (اصفهان)، نفر سوم : بابک منتظری (تهران)، نفر چهارم: فهیمه حکیمی(قم( و در بخش ویژه از سه اثر تقدیر شد و برگزیده¬ای نداشت: منصوره مختاری (فارس)، سمانه زارعی پور (فارس)، مهرنوش دشتی زاده(فارس) بخش عکس نیز در دو گرایش اصلیِ خلاقه و مستند برگزار شد که 2870 اثر از 645 عکاس از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد.
منظور از بخش خلاقه (ابداعی)؛ هر نوع نگاه عکاسانه، تکنیک لابراتواری یا نرم افزاری، نوع ارائه و بطور کلی کار کردهایی بود که توسط آن واقعیت به صورتی در آید که مردم قادر به دیدن آن در دنیای واقعی نباشند. و بخش مستند نیز؛ به صورت کارگاهی/ اردویی در شیراز و با دعوت از عکاسانی که آثار آنها توسط هیئت داوران انتخاب و به این اردو دعوت شده بودند؛ برگزار شد.
اسماعیل عباسی، اسعد نقش بندی، دکتر محمد ستاری؛ هیئت داوران بخش مستند و افشین شاهرودی، کیارنگ علایی و دکتر مهدی مقیم نژاد؛ اعضای هیئت داوران بخش خلاقه بودند. رتبه¬های برتر بخش خلاقه عبارتند از: سحر سقا از مشهد (نفر اول (،فریم فرساد از قزوین (نفر دوم (، مریم حبیبی از فارس (نفر سوم)، آرش اشکر از فارس (نفر چهارم)، محسن خیرخواه از یزد (نفر پنجم)، و با تقدیراز سعید گلی اهل تربت حیدریه. در بخش مستند: حمید سبحانی از مشهد(نفر اول)، حسین خسروی از شیراز(نفر دوم)،علی فتحی زهرایی از قزوین(نفر سوم (، نازنین طباطبایی یزدی از تهران(نفر چهارم (، منصوره معتمدی از تهران(نفر پنجم ( و در بخش ویزه از این افراد تقدیر شد: آرش اشکر(فارس)، افشین آریافر(فارس)، رها شیرازی(فارس)، محمدهادی خسروی(فارس) رشته¬ی حجم با موضوع نمادهای شهری مرتبط با فرهنگ عمومی، و شهروندی، متناسب با ویژگی¬های مذهبی، تاریخی و فرهنگی شهر شیراز برگزار شد و توجه به قدمت تاریخی و اصالت فرهنگی مردم ادب دوست این شهر از نکات مهمی بود که هنرمندان این بخش باید به آن توجه می کردند." ما فقط به دنبال برگزاری یک جشنواره نبودیم و قرار است مخاطب این اثار شهروندان شیرازی باشند. خروجی جشنواره می بایست متناسب با فرهنگ و فضای شهری شیراز باشد، چون قرار است آثار منتخب در شهر شیراز به نمایش در آیند." عسکر زاده می گوید.
در این بخش هیئت داوران، متشکل از نادر قشقایی، پریسا خضابی و امین بلاغی؛ رتبه¬های برتر را اینگونه اعلام کردند: نفر اول: سارا قلی زاده آق قلعه(اصفهان)، نفر دوم: مریم شریفی شورجه( تهران)، نفر سوم: معصومه روستا( تهران) و فاطمه مجیدی( تهران)، فریبا دادگر( تهران( و عادل یزدی ( شیراز) را شایسته¬ی تقدیر دانستند. از مجموع آثار رسیده به جشنواره در بخش ویژه شامل نقش برجسته¬هایی با موضوع «شیراز سومین حرم اهل بیت (ع)» کاظم رضا نیااز اصفهان حایز مقام شد. در رشته¬ی کاریکاتور که در مجموع 570 اثر از 144 هنرمند در مسابقه شرکت داده شد. داور بخش کاریکاتور تصریح کرد: آثاری که به جشنوارهای کاریکاتور، درسطح کشور، سالانه ارسال می شوند بین 150 تا300 اثر هستند که ارسال 570 اثر به این جشنواره نشان دهنده بالا بودن سطح کیفی واستقبال مناسب علاقمندان به این رشته است.
مسعود ضیایی زرد خشویی پتانسیل شیراز برای برپایی جشنوارهای کاریکاتور رامناسب دانست و گفت : "شیراز به لحاظ فضای شهری و وجود هنرمندان یکی از مراکز فرهنگی کشور است از اینرو مسئولان استانی باید تلاش کنند تا زمینه لازم برای برگزاری چنین جشنوارهایی در سطح بین المللی را نیز در این شهر فراهم کنند". مسعود ضیایی زرد خشویی به همراه جمال رحمتی و محمدامین آقایی؛ هیئت داوران این بخش را تشکیل دادند. مجید ادیبی از مشهد، علی اکبر آریان فر از لرستان، سجاد رافعی از اهواز و سعید صادقی از شیراز افراد برگزیده و همچنین از آثار امیر دهقان از تهران، شهرام رضایی از اردبیل، علی رضا پاکدل از مشهد،احسان گنجی از کهکیلویه وبویراحمد، محمود نظری از همدان تقدیر شد.