با نگاهی به تاریخ معماری در روایت رسمی اش شما می توانید به سادگی بسیاری از واقعیت های تاریخی را فراموش کنید و زنان معمار را ابداعی متعلق به دهه 1950 بدانید، اما این نمی تواند حقیقت باشد. نام های بزرگی هم چون لوکوربوزیه، میس ون دروهه، فرانک لوید رایت و لویی کان غالبا از همتایان مونثشان بی نهایت الهام گرفته اند و این زنان بی نهایت در اثارشان منشا اثر بوده اند، وب سایت آرک دیلی در مارچ 2013 اقدام به معرفی ده تن از تاثیرگذارترین معماران زن بر فضای معماری مدرن کرد، اتــــووود به فراخور این ده تن را معرفی خواهد کرد:
جین دِروو
جین دروو را شاید بتوان یکی از اولین حامیان مدرنیسم در بریتانیا دانست و شاید بتوان او را مسئول معرفی لوکوربوزیه به هندوستان. او یکی از اولین زنان معمار و طراح شهری است که از اِی اِی فارغ التحصیل شد و به یکی از بانیان جنبش مارس ـ جنبش مدرنیستی انگلستان که مبتنی بر شاکله های وضع شده توسط لوکوربوزیه در سیام شکل گرفت ـ تبدیل شد، حرکتی که ماموریت خود را این گونه خلاصه می کند:"در اولویت قرار دادن استفاده از فضا برای کنش انسانی و به حاشیه بردن کنترل فضا بر قوام رسوم و عرف های سبکی."
دفتر معماری او در طی جنگ جهانی دوم هم به فعالیت خود در لندن ادامه داد و توانست طراحی تعدادی پروژه بزرگ مقیاس شهری را نیز از ان خود کند و البته بعدها به همراه همسرش مکسول فرای دفتری مشترک تاسیس کردند، هرچند رویه دفتر تازه تاسیس نیز بر قرار نگاه و تعهدات دِروو بر محوریت طراحی خانه های ارزان قیمت در انگلستان، افریقای غربی و ایران [مجتمع مسکونی در مسجد سلیمان و مجتمع مسکونی کارکنان شرکت نفت در گچساران]گذشت.
متاثر از کارهایش در افریقای غربی، او از نخست وزیر هند خواست تا امکان طراحی چاندیگار به عنوان پایتخت جدید را برایش فراهم اورد، او که نسبت به توان مندی خود در طراحی این شهر شک داشت، از لوکوربوزیه درخواست کمک کرد و همین درخواست موجب مشارکتی نزدیک بین این دو در طراحی این پروژه را فراهم اورد.
درو از این پروژه برای راستْ آزمایی استراتژی های خانه سازی اش در حوزه اجتماعی استفاده کرد و ماحصل کار او تاثیری عمیق بر ساخت مجتمع های مسکونی عمومی در هند داشت.
اتووود موضوع زنان و معماری را به فراخور محتوایی که در این زمینه تولید شده است پی گیری کرده
یادداشت زاهــــــــــا حـــــــــدیــد چیـــــــــــســــــت؟ نگاهی تاریخ نگارانه دارد به چرایی و چگونگی تولید زاها حدید به عنوان یکی از مهمترین معماران زن زنده
مقاله زنان باهاوس؛ روایتی ربوده شده نیز نگاهی است به زنان مدرسه باوهاوس و سرنوشتشان
مقاله اکثریت خاموش؛ ایا طراحی هنوز باشگاهی مردانه است? نیز چرایی عدم تبلور تام و تمام زنان در محیط طراحی را مد نظر می اورد