مناطق زیبا و توریستی یونان همچون آکروپولیس و فیلوپاپو حقیقت تلخی را در خود پنهان کرده اند. غارهای مربوط به زندان سقراط واقع در تپه های فیلوپاپو به پناهگاه افراد بی خانمان تبدیل شده است. بسیاری از این افراد کار و شغل خود را از دست داده اند. گئورگیا، زن ۶۶ ساله یونانی درپی از دست دادن کار خود، پنج سالی است که در یک آلونک زندگی می کند.
او می گوید: “اگر کاری پیدا کنم بلافاصله اینجا را ترک می کنم و بدنبال یک آپارتمان خواهم گشت. بدنبال یک کاخ نیستم برای من یک اتاق هم کفایت می کند. امروز به بازار رفتم و خوراک خود را از سطلهای آشغال پیدا کردم. من اولین و آخرین کسی نیستم که بدین شکل زندگی می کند. خانواده های زیادی هستند که به همین شیوه زندگی می کنند.”
اعمال تدابیر ریاضت اقتصادی، افزایش مالیاتها، تعطیلی و یا ورشکستگی شرکتها و یا کارخانجات همگی نتایج بحران اقتصادی در یونان هستند که اکنون بحران اجتماعی را نیز بوجود آورده است. بی خانمانها قربانیان مستقیم این بحران، خوابیدن در غار را به خوابیدن در خیابانها ترجیح می دهند.
ماتئوس مونسلاس، یک بی خانمان ۵۸ ساله می گوید: “اینجا در غار شما پناهگاهی برای محافظت از خود در برابر سرما دارید. زندگی کردن در اینجا بهتر از در خیابان ماندن است. این بخش اسفبار زندگی است.”
آمار نشان می دهد حدود ۲۰ هزار نفر بی خانمان در یونان وجود دارد. در این بین آتن حدود ۱۳ هزار نفر از این افراد را در خود جای داده است. آنها خواهان مکانی برای زندگی و برخورداری از بیمه های درمانی مجانی هستند.
میشالیس آرامپاتزوگلو، خبرنگار یورونیوز در یونان می گوید: “برآورده کردن مایحتاج ابتدایی مردم هدف اصلی دولت یونان در سال جاری را تشکیل می دهد. برای رسیدن به آن خرج و مخارج زندگی بالا رفته است. افراد بی خانمان خواسته ای به جز کار و زندگی شرافتمندانه ندارند.”