در سال های اخیر نظریه پردازان معماری تلاش کرده اند تا هر آنچه که سینما در ابتدا از معماری اخذ کرده و در طول سده گذشته مورد بازبینی های مداوم قرار داده دوباره از سینما وام گیرند.
تلاش بعضی از تئوری های اخیر معماری در نزدیک شدن به زبان سینما بسیار قابل توجه است. زبان هنری که که میلیون ها انسان- بدون داشتن زبانی مشترک – آن را درک کرده و شیفته آنند. تطبیق میان نظام ساختاری سینما با معماری به نتایجی جدید خواهند رسید که در شناخت جدی تر هر دو پدیده, تاثیری اجتناب نا پذیر دارد.
معماری سلولوید، به معماری تصاویر متحرک، فضاهای مجازی سینمایی و روح مشترکی اشاره دارد که از آغاز تاریخ سینما بین فیلم ها و هنر کهن معماری وجود داشته و به تکامل رسیده است.
امروزه معماری سینمایی به چنان نفوذی دست پیدا کرده است که حتی خود معماری حقیقی را وادار به تجدید نظر در اصول زیباشناسی و نحوة ارتباط با مخاطبش کرده است.
در کتاب حاضر، علاوه بر سیری در تاریخ حضور معماری و معماران در فیلم ها، به مفاهیم معمارانه ای هم چون: فضا و زمان از منظر سینما پرداخته خواهد شد. نگاه ما یک نگاه معمار, یک سینما دوست و گهگاه یک مورخ خواهد بود که در مسیر تاریخ این دو هنر به نقطه آغازین بازگشته و یک بار دیگر این مسیر درخشان و این فصل مشترک غنی را با تامل بیشتری طی می کند, سیری که مملو از شگفتی ها, مکاشفات و با درس هایی تازه برای معماران و سینماگران.