اشعار دیجیتال: یک تئوری رها از پژوهش – طراحی در معماری، که از کثرت طراحی معمارانه ی امکان یافته توسط تکنیک های مدل سازی جدید و تکنولوژی های ساخت با ارائه ی یک تئوری انسانی اصیل و نامتعارف از CAD کد تجلیل می کند. نویسنده – مرجان کولتی – در این کتاب بر این گزاره تأکید می کند؛ که فراتر از نسل فرم های مهندسی نوآورانه، طراحی دیجیتال پتانسیل تحت تأثیر قرار دادن چشم انداز فرهنگی و پیچیده از مسیرهای عمیق را دارد.
این کتاب در روش شناسی پژوهشی دوگانه و سنتزی سازماندهی شده است. و در فرم یک بررسی استدلالی، نظری، جهتمند و معاصر و یک پژوهش تجربی تجلی یافته است. هر دو روش یک ساخت انتقادی به طبیعت، فرم و قانون های دیجیتالی درون یک گفتمان معمارانه ی معاصر که دفاتر معماری و آکادمی ها را تحت تأثیر قرار می دهند، می پردازد. بخش های پیچ در پیچ ، از، به سمت، پیرامون، خارج و داخل و پشت، پدیده ی شناختی ، شاخصه های فضایی و قابلیت های ذاتی آن در دستیابی یا حداقل نزدیک شدن به اشعار دیجیتال طبقه بندی شده اند.
این کتاب پروژه های ساخته شده ی تفکر مأبانه و کوچک مقیاسی را به نمایش می گذارد، که از تکنیک ها و تحربه های پیش روآنه با بسته های نرم افزاری متداول سه و چهار بعدی ارائه شده اند. که بدین وسیله تمرکز آن نه تنها نهفته در فرایندها و مکانیسم های طراحی است، بلکه در وساطت و تأثیر تصاویر( خواندن، تجربه کردن و تفسیر کردن آن) بر خواننده و ناظر می باشد.