معماری ربطی به ریاضیات و منطقه بندی فضایی و کارکردی ندارد، معماری بیشتر در مورد احساسات درونی است.
مارک کوشنر
مارک کوشنر؛ معمار و شریک بنیان گذار اچ.دبلیو.کا.ان، در درسْگفتار ارایه شده در تد، مروری کرده است بر معماری طی سی سال گذشته تا نشان دهد چگونه مردم به بخش لاینفک فرایند طراحی تبدیل شده اند، مردمی که به یک باره ارتباطشان با معماری قطع شد.
کوشنر که همچنین مدیرعامل اجرایی آرکیتایزر هم هست، نشان می دهد چگونه معماران بازخوردها را به کمک رسانه های اجتماعی، سال ها قبل از انکه یک ساختمان ساخته شود، دریافت می کنند. در نتیجه او به جد بر این گزاره تاکید می گذارد که معماری امروزه بیش از هر زمان دیگری می تواند در خدمت مردم باشد. او در کتابش اینده معماری در قالب 100 ساختمان، صدتا از تاثیرگذارترین ساختمان های امروز را جمع اوری کرده است و به موازات پرسش هایی جالب را مطرح کرده است: ایا یک ساختمان می تواند تنفس کند؟ ایا می توان یک آسمان خراش را طی یک روز ساخت؟ ایا می توان یک خانه را پرینت 3 بعدی کرد؟
"معماری تاثیر مستقیمی بر احساسات روزمره ما می گذارد، انچه نباید از نظر دور داشت، میزان زمانی است که ما داخل ساختمان ها می گذرانیم." کوشنر در این مورد می گوید:"یک امریکایی عادی، 90% زمان خود را در فضای داخلی می گذراند، با این حال بخش عظیمی از ساختمان های ما بدون در نظر گرفتن ورود نور طبیعی به ساختمان طراحی شده اند، سقف های این ساختمان ها کوتاه است و نیازهای شخصی، اجتماعی و محیطی ما را نیز نادیده می گیرند."
"یک انسان عادی امروز بیش از هر زمان دیگر می تواند در مورد معماری اظهار نظر کند، مخصوصا به واسطه گفت و گویی که در رسانه های اجتماعی اتفاق می افتد." کوشنر ادامه می دهد:"جهانی با 1.7 میلیارد تلفن هوشمند اساسا مسیر مصرف معماری را تغییر داده است و هر کسی را به عکاس معماری تبدیل کرده است. عکاسانی که در رسانه های اجتماعی تصاویرشان از بناها را به اشتراک می گذارند، ساختمان ها را از بند موقعیت های جغرافیایی شان آزاد می کنند و سطح جدیدی از مواجه اجتماعی را فراهم می اورند. ما امروزه معماری را با یک بی واسطه گی بی سابقه تجربه می کنیم، شمولی که ابشخوری وسیع برای گفت و گوی جهانی بر ساختمان ها و تاثیراتشان فراهم می اورد."
کتاب آینده ی معماری در قالب 100 ساختمان، با 176 صفحه ی مصور سعی می کند چارچوب روشنگر و خوش بینانه ای برای شرایط وضع موجود معماری تبیین نماید و به موازات مناسبات مثبت و موجهی متناسب با آینده این حرفه فراهم آورد.
زیر نویس عکس اول:
ایا کنش معمارانه می تواند بازیگوشانه باشد؟
موما 2012/ پی اس 1. نیویورک. ایالات متحده امریکا. دفتر معماری اچ. دبلیو. کا. ان