براساس گزارش سازمان ملل در آیندهای نزدیک ۳۱ کشور جهان با بحران آب مواجه خواهند شد و ایران نیز بهعنوان یکی از بحرانیترین کشورهای درگیر کمبود آب در این میان دیده میشود. انتظار میرود تا سال ۲۰۲۵ بیش از دوسوم جمعیت جهان در شرایط کمبود جدی آب قرار بگیرند و یکسوم بقیه در شرایط کمیابی آب زندگی کنند.
اما در حال حاضر یکی از مناطقی که بهشدت با مشکل کمآبی دست به گریبان است، ایالت کالیفرنیا در شرق ایالات متحده آمریکاست. به گزارش ایندیپندنت، با اینکه کالیفرنیا یکی از مناطق اصلی کشاورزی در کشور به حساب میآید اما دولت یکی از سختگیرانهترین مقررات را وضع کرده و حقوق بیش از 100 صاحب حق آب را از استخراج آب ملغی کرده است. کالیفرنیا به تنهایی 80 درصد از بادام جهان را تولید میکند که به نظر میرسد این آمار با توجه به محدود شدن سهمیه آب دستکم 10درصد کاهش پیدا کند. کشاورزان و اقتصاددانان بر این باور هستند که قطع آب تاثیراتی بر قیمت میوهها خواهد داشت، اما به اعتقاد مقامات دولتی، بهکارگیری محدودیتها اهمیت بیشتری از تغییر قیمت مواد غذایی دارد.
از سوی دیگر و براساس آمارهای منتشره در بیست و نهمین گزارش سالانه فوربس، کالیفرنیا به لطف وجود سیلیکون ولی و با داشتن 131 ثروتمند با ثروت خالص 10 رقمی، ثروتمندترین منطقه جهان به شمار میرود اما اکنون ثروتمندان این ایالت باید از محدودیتهای استفاده از آب تبعیت کنند. براساس قوانین جدید، ثروتمندان نباید زمینهای چمن یا باغهای وسیع خود را که صرفا جنبه تزئینی دارد، آبیاری کنند؛ از همین رو است که مناطق بسیاری در این ایالت چهره زرد و خشکی به خود گرفتهاند. فرماندار کالیفرنیا اخیرا با صدور فرمانی، اولین محدودیتهای اجباری آب در تاریخ این ایالت را به اجرا گذاشت. چمنهای آبیاریشونده با چمنهای مقاوم در برابر خشکسالی تعویض خواهند شد و در شهرها استفاده از آب برای چمنهای زینتی ممنوع میشود. این چهارمین سالی است که این ایالت درگیر مشکلات مرتبط با خشکسالی است.