رئیس سابق مرکز مطالعات جمعیت: ایران رسما یک کشور میانسال است. محمودی گفت: پیشبینی میشود در سال ۲۰۵۰ تعداد افراد بالای ۶۰ سال با تعداد افراد کمتر از ۱۵ سال برابری کند. میانه سنی جمعیت که ۲۷ سال است تا سال ۱۴۱۵ به ۴۷ سال میرسد. محمدجواد محمودی در همایش سلامت خانواده و تعالی جمعیت گفت: در حال حاضر 23 درصد جمعیت کشور افراد زیر 15 سال تشکیل می دهند در حالی که در سال 85 حدود 25 درصد این جمعیت شامل این قشر بود.
کشوری که جمعیت کمتر از 15 سال آن کمتر از 25 درصد باشد دیگر کشور جوانی نیست و در حال حاضر ایران رسما کشور میانسال است که به سمت سالخوردگی در حرکت است. او گفت: در کنار کاهش زاد و ولد در کشور، مرگ و میر هم کمتر می شود و سالخوردگی جمعیت پدید می آید.
یکی از وظایف دولت برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری ایجاد اشتغال است. محمودی ادامه داد: در حال حاضر 29 میلیون نفر از جمعیت شاغل در کشور وجود دارد و یک درصد افزایش یا کاهش باروری در کشور افزایش یا کاهش افراد سالمند را در پی دارد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر 29 درصد جمعیت کشور را افراد بالای 60 سال تشکیل می دهند، گفت : میانه سنی در کشور 27 سال است که پیش بینی می شود تا سال 1415 به 47 سال برسد و این در حالی است که در کشور های توسعه یافته میانه سنی جمعیت تا این سال 44 سال خواهد بود و به این ترتیب ایران یکی از سالمندترین کشورهای دنیا خواهد بود. به گفته وی پیش بینی می شود در سال 2050 افراد بالای 60 سال با تعداد افراد کمتر از 15 سال برابری کنند.
الگوی سالمندی در ایران زنانه می شود به طوری که در حال حاضر به ازای 88 مرد سالمند در ازای 100 زن سالمند وجود دارد این در حالی است که به ازای 105 تولد پسر 100 تولد دختر صورت می گیرد.