اما آینده جمعیت جهان به کجا می رود؟ تقریبا تمامی صاحب نظران بر این نکته توافق دارند که منابع زمین محدود و تقاضا رو به افزایش است . این معضل کلی به صورت جزیی در اقتصادهای جهان اعم از بزرگ و کوچک تقسیم شده و پدیده های جمعیتی و اجتماعی مختلفی را پدید می آورد .
بی کاری جمعیت جوان و مهاجرت به سمت اقتصادهای پیشرفته از معضلات جدی جمعیتی است که از هم اکنون شراره های بد آیندی آن در ظهور دوباره اعتقادات نژاد پرستانه در کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه دیده می شود.
بان کی مون در پیامی به مناسبت روز جهانی جمعیت 11 جولای 2014 برابر با 20 تیرماه گفت: امروز جهان بزرگترین جمعیت جوان در تاریخ خود را با یک میلیارد و 800 میلیون نفر داراست که بیشتر این جوانان در کشورهای در حال توسعه به سر میبرند.
وی در پیام دیگری در اوایل ماه دسامبر 2014 از کشورهای جهان خواهش کرد که مهاجرت ها را قانونمند و تسهیل کنندچرا که این جمعیت جوان در کشورهای در حال توسعه و حتی در کشورهای توسعه یافته که با بحران اقتصادی رو به رو بوده اندمجالی برای ظهور استعداد نمیابندو لا جرم به سمت کشورهای دیگرحرکت می کنند.
مشکل دیگر جمعیت جهان مهاجرت است. سازمان ملل از افزایش بیسابقه آمار مهاجرت در سراسر دنیا خبر میدهد. طبق آخرین بررسیها، ۲۳۲ میلیون نفر از مردم جهان یعنی حدود ۳ درصد کل جمعیت دنیا، در کشور زادگاه خود زندگی نمیکنند. آمار مهاجرت در سراسر دنیا بالا رفته است. در سال ۲۰۰۰ میلادی، آمار جهانی مهاجران بالغ بر ۱۷۵ میلیون نفر میشد. یک دهه قبل از آن و در سال ۱۹۹۰ این میزان برابر با ۱۵۴ میلیون نفر بود.
آمار سال ۲۰۱۲ نشان میدهد که ظرف ۲۲ سال، ۷۸ میلیون نفر به تعداد کسانی که موطن خود را ترک کردهاند، افزوده شده است. اما در آستانه سال نوی میلادی جمعیت جمعیت جهان بالغ بر 7.285.000.000نفر است و ایران در این هنگام 78.979.000 نفر جمعیت دارد.
نرخ رشد جمعیت جهان 1.14 است و بیشترین نرخ رشد جهان در دهه 60 میلادی بوده است که از دو درصد فراتر رفته است. بر اساس این آمار، در سال 2014 حدودا 138 میلیون نفر به دنیا آمده و حدود 57 میلیون نفر مرده اند و این یعنی حدود 81 میلیون نفر (معادل تقریبی جمعیت ایرانیان سراسر جهان ) به جمعیت کره خاکی افزوده شده است.