آتليه اسپانيايي باروزي/ ويگا تاسيس ٢٠٠٤ با ايده هاي هوشمندانه و راه حل هاي خردمندانه ي بومي گرا و منحصر بفرد در طرح هايش در دنيا شناخته شده است. نمونه از آن پروژه فيلهارمونيك هال اِسشژین است كه برنده جايزه ميس وندرروه اواردز شده است. در مصاحبه ارایه شده توسط آرک دیلی كه برگرفته از مصاحبه چاپ شده در مجله اينديان اركيتك و بيلدردر ماه اگوست و تحت عنوان" اسكريپت اف سيمپليسيتي" می باشد، فابريزيو باروزي در مورد برنده شدن پروژه فيلهارمونيك هال اِسشژین ، ارتباط بين مطالعات و طراحي اين گروه و چگونگي اجتناب از عامگرايي در معماری خود صحبت ميكند.
لطفا خلاصه ای از ايده ها، اصول و فلسفه اصلي طراحي هاي باروزي/ ويگا توضيح دهيد.
ماهميشه تلاش بر طراحی "ضرورت هادر معماري" می کنیم. این نوع طراحي برای ما، معماري عمومي محسوب می شود. معماري اي است كه تغييرات مثبتي را در جامعه اي امروزي ايجاد کرده است. معماري اي كه از بستري بدون زمختي و با شاخص گرايي نسبت به محيطش حاصل می گردد. ما معتقديم كه در چنين معماري اي مي توان کاراکتر های هر سايت و دامنه اي از ايده هاي موجود در جهان را نتیجه گرفت. خاصگرايي راهي براي خروج از عامگرايي است كه این عامگرایی ازنظر ما يونيفرم ثابتی دارد که افكارمعمارانه امروزي را به ركود مي رساند. يافتن" خاص" در معماري به معناي احياي مشخصه ی منحصربفرد بودن يك چيز، براي بازيابي و نگهداري از فرهنگ هر مكان مي باشد. اين كليدي است براي اتصال آنچه بعنوان رويكرد مستقل (خلاصه ای از ايده ی پشت هر طرح و پروژه) و احتمالات و واقعيت ملموس و حقيقي از يك مكان آغاز مي شود .براي دستيابي به اين امر، ازهمان پروژه هاي اوليه، ايده ی "خاص بودن"، موضوع اصلي پروژه های ما بوده است. ما خاصگرايي را بعنوان جز جدایی ناپذيري تعريف مي كنيم كه بين معماري و محيط ارتباط برقرار مي كند.
در چندين ساله ای که کار می کنید ، فعاليت هاي معماري معاصر دچار چه تغييرات اصلي شده است؟ و اين تغييرات چقدر بر معماري اسپانيا تاثيرگذار بوده است؟
مهمترين تغيير در معماری معماري معاصر، تغيير از محيط بومي به محيط جهاني بوده است. مسلما اینترناسیونالیستی زيادي بخصوص میان قشر معمار جوان بوده است. این روزها چارچوب اقتصادي در جهان بخصوص اسپانيا بحراني است، که نتیجتا بايد بدنبال منابع و مقاصد دیگری بود. از طرفي ديگر، حفظ كيفيت يك پروژه در مقابل خواسته هاي تكنيكي و فنی رو به افزايش هم چالش ديگري براي اين عرصه است. الزامات تكنيكي و فني نبايد به عنصر كليدي يك پروژه تبديل شود. عناصر اصلي پروژه بايد شهر، فضاهاي عمومي و خاص گرايي و.... باشد موارد مشابه با تکنیک اینروزها مسئله معماری پايدار است كه هرچند موضوع مهمي در هر پروژه است اما می بايست
با معماري تلفيق گردد. شما با فیلد آکادمیک همکاری مستمری دارید. چگونه تدريس و فعاليت حرفه اي شما با یکدیگر همپوشاني دارند؟ وجه اشتراك آنها چيست؟
براي ما دنياي آكادميك چه تدريس و چه سخنراني، كليدِ دنبال كردن تحقيقات است. در ارتباط بودن با دنياي آكادميك به مااجازه بازتاب تجارب در دنیای حرفه ای را می دهد. اين بخش از كار براي ما بسيار مهم است چون بطورکلی اگر بخواهي چيزي را توضيح دهي و يا سخنراني كني بايد كارت را موشكافانه انجام دهي. علاوه برآنكه تدريس و فعاليت حرفه اي ما باهم همپوشاني دارند به گونه ای يكديگر را هم تكميل مي كنند . كار ما براساس تحقيقات ادامه داریست که در مورد "چرایی انجام کار" است که بازتابش در پروژه های طراحیمان هم دیده می شود.
طرح های انجام شده شما شامل تيپولوژي ، موقعيت و كانتكس ها می باشد و این در حاليست که به بسیاری از موضوعات معماري و جامعه هم مرتبط است. آيا مي توانيد در مورد شاخص ترين پروژه خودتان توضيح دهيد؟
شايد موزه كانتونال فاين آرت در لايوسان پيچيده ترين پروژه اي باشد كه ما انجام داده ايم چون تركيبي از موضوعات جامعه، شهر، فرهنگ و .... بود. همه آنها در مقياس كلان بودند. هرچند کار بروی این پروژه سختي های خود را داشت اما كار كردن بروي پروژه اي كه ايتم هاي مختلفی دارد برای ما بسيار مهيج بود. ما بايد مدام تلاش به الزام گرايي هر موقعيت مي كرديم، چون هر موضوع كوچكي كه در هر پروژه ديگري شاید تاثيرگذار نبود؛ در اين پزوژه بدليل مقياس و تعدد انسانهايي كه در آن دخيل بودند؛ خود را بشدت نشان ميداد. مطمئنا پروژه هاي كوچكتر از اين پروژه شامل پيچيدگي خاصي بوده اند اما اين قبيل پروژه ها راه هاي هوشمندانه اي را مي طلبند. وقتي در مورد افكار و بازتاب و ایده ها صحبت مي كنيم ديگر براي ما پروژه، كوچك تعريف نمي شود.
فيلهارمونيك هال اِسشژین برنده جايزه ميس اواردز ٢٠١٥ شده است. آيا ميتوانيد در مورد مشخصه هاي خاص اين پروژه توضيحاتي دهيد؟
اين ساختمان در یک سايت تاريخي در كنزرتائوس که در طي جنگ جهاني دوم ويران شده بود، واقع شده است. اين ساختمان سالن سمفوني ١٠٠٠ تماشاچي ، سالن ٢٠٠ نفره براي موسيقي ، فضاي چند منظوره براي نمايشگاه و كنفرانس و يك مركز اجتماعات براي مناسبات مختلف را درخود جاي داده است. تركيب بندي پلان با يك حلقه محيطي تعريف می شود كه اكثر فضاهاي خدماتي را در خود جاي داده است. از طرفي اين عنصر ، ويد بزرگي را ايجاد كرده كه سالن سمفوني و سالن اصلی هم در آن جاي گرفته، از طرفي دیگر، اين ساختمان و محيط اطرافش را بهم ربط میدهد. مدول هاي ریتم دار و ادامه دار سقف، بيانگر عنصر ديگري است كه اجازه ادغام اين ساختمان جديد را با بستر شهرسازي شهر داده است. از نظر متريال، سعي شده كه از متريالي استفاده شود كه ساختمان سبك بنظر برسد. به همين منظور از نماي شيشه اي استفاده شد كه داخل ساختمان مشخص باشد و براساس نوع عملكردش دريافت بصري متفاوتي را ارايه دهد. فضاي خارجي ساده و تركيب بندي ساده ي فضاهاي حركتي داخلي در تضاد با سالن اصلي است. دكوراسيون اين ساختمان مطابق با سالن هاي كنسرت كلاسيك سنتي اروپاي مركزي، كاربردي و تزييني ميشوند.
گروه شما در نمايشگاه اينستي/ گرفتينگ در چهاردهمين نمايشگاه بين المللي معماري بينال ونيز مشاركت داشت. آيا مي توانيد در مورد عناصر مهم اين نمايشگاهي توضيحي دهيد؟
ما در پاويون ايتاليايي بوديم. در اين پاويون پروژه هاي اخير نسل جديد معماران ايتاليايي به نمايش كذاشته شده بود كه واقعا جالب بودند. معماري ايتاليايي دچار بحران عميقي در بيست سال اخير شده بود اما در اين غرفه ما شاهد ايده ها و تئوري هاي جديدي از معماران جوان و بااستعداد بوديم. اين ظهوري عالي براي ايتاليا و معماريش بود! اين خبر خوبي بود برای ايتاليا چرا که ایتالیا كشوري با تاريخ و قدمت قابل توجهي است كه دوباره با اين غرفه ميتواند مركز توجه معماري جهان قرار گيرد.
از نظر یک دفتر و آتلیه طراحی که هردو با بُعد مطالعاتی و تحقیقاتی مداماً درگیر هستند، عمکرد تمرینات جند بعدی شما چگونه است؟
در دفتر ما نه تنها مطالعات و تمرينات حرفه اي را از يكديگر جدا نميدانیم بلكه انها را با هم تلفيق مي كنيم. دفتر ما گروه متخصص دیگر و یا بخش ديگري ندارد؛ تمام موضوعات مطالعاتی و طراحی توسط همكاران ما دنبال ميشود. درواقع، مراحل اولیه طراحی بازتاب کارهای مطالعاتی ما بوضوح دیده می شود. اما اين بدان معنا نيست كه در ديگر مراحل پروسه طراحي مطالعات دیده نمی شود. آنچه در واقعيت وجود دارد این است که بازتاب بسیاری از مطالعات دانشگاهي و يا سخنراني های ما را در پروژه های حرفه ایمان هم می بینید. رويكرد ما به تدريس و سخنراني مشابه رويكرد ما به يك پروژه طراحی است. همانطور كه قبلا هم گفته ام : كارهاي حرفه اي ما براساس استمرار مطالعات و بازتاب آنها در طرح هایمان و بالعکس است.