امواج خشکسالی موجب کمبود مواد غذایی در آمریکای مرکزی، بخش هایی از آفریقا و آسیا شده است. نابودی محصولات کشاورزی در هاییتی مردم را نگران دسترسی به غذای کافی کرده است. به گفته یکی از کارشناسان برنامه جهانی غذا، یکی از دلایل اصلی خشکسالی جریان آب و هوایی پرقدرت موسوم به ال نینیو ۲۰۱۵ است.
او می گوید: "تاثیرات ال نینیو (El Niño) تا پایان سال ۲۰۱۷ محسوس خواهد بود و ابعاد جغرافیایی بسیار گسترده ای داشتند. بر فصل کاشت و رشد محصولات کشاورزی در آمریکای مرکزی تاثیر گذاشته است. سخت ترین خشکسالی های ۵۰ سال اخیر در هاییتی و اتیوپی گزارش شده، در اندونزی تا گینه نو بار دیگر درگیر یکی از جدی ترین خشکسالی ها شده است."
جریان آب گرم ال نینیو که هر سه تا پنج سال روی می دهد سال ۱۹۹۷ موجب تغییرات شدید آب و هوایی شد. اما بر اساس محاسبات ناسا، سال ۲۰۱۵ شاهد شدیدترین مورد آن بوده است. ال نینیو پدیده گرم شدن قابل ملاحظه آبهای استوایی اقیانوس آرام و تاثیر آن بر روی الگوهای آب و هوایی جهانی است. اتیوپی با نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت، دومین کشور پرجمعیت قاره آفریقا درگیر پیامد های یکی از بدترین خشکسالی های ۵۰ سال اخیر است.
وضعیت در زیمبابوه هم مشابه است، بدلیل خشکسالی شدید، در کشور وضعیت اضطرای اعلام شده است. با خشک شدن رودخانه ها،"ال نینیو" میلیون ها نفر را در معرض گرسنگی و نابودی محصولات کشاورزی و دام قرار داده است. علاوه بر آن "ال نینیو" بر فعالیت نیروگاه های آبی در بعضی از کشورها مانند زیمبابوه که ۳۸ درصد انرژی برق کشور را تامین می کنند، تاثیر منفی گذاشته است.