نیویورک تایمز و تامسون رویترز برندگان مشترک جایزه پولیتزر برای عکاسی خبری بحران پناهندگی اروپا شدند. گروه نیویورک تایمز شامل ماریکو لیما، سرجی پونومارِو، تیلور هیکز و دنیل اتر بوده است. این چهارمین عکس این روزنامه است که در سه سال اخیر جایزه پولیتزر را از آن خود کرده است.
اصلی ترین بخش مجموعه ی نیویورک تایمز، عکس هایی از پونومارف و لیما از خانواده ای از پناهجویان سوری بوده است که به از یونان به سمت سوئد در حرکت بوده اند تا برای پناهندگی اقدام نمایند. پونومارِف از اولین بخش سفر خانواده ی مجید از مقدونیه به صربستان عکاسی کرده و لیما از بلگراد تا ترلبورگ در سوئد همراه آن ها بوده است. در مجموع این سفر 40 روز حرکت با قطار، اتوبوس و قایق و اغلب اوقات به صورت پیاده به طول می انجامد.
مایکل مک نالی، دستیار مدیر و سردبیر بخش عکاسی نیویورک تایمز می گوید: "من مدت طولانی ست که ویرایشگر عکس ها هستم و داستان عکس ها همیشه برای من همیشه مهم بوده چون بر روی تمام جهان اثرگذار است؛ امریکا، اروپا و خاورمیانه. این بر روی همه تاثیر می گذارد، از جمله من و شما."
دیوید فورست، ویرایشگر تصاویر بین الملل تایمز می گوید: "چیزی که این عکس را بسیار مهم کرده است کمان کاملی از مهاجرت دسته جمعی و همین طور نمایش رنج شخصی ست. این عکاسان سزاوار اعتبار بسیار زیادی هستند. این عکاسان با استعداد برای مدت قابل توجهی وقت خود را برای این تصاویر صرف می کنند. ما واقعا به آن ها افتخار می کنیم."
خانم مک نالی افزود تیم آقای فورست مجموعه ای منحصر و مناسب برای پوشش از بحران پناهندگی بود؛ بحرانی که توجه هزاران خبرنگار را به خود جلب کرد. "تفاسیر بسیاری از بحران پناهندگی وجود داشته است. به نظر من، پیشینه های مختلف عکاسان است که به موفقیت این پوشش خبری کمک نموده است. ما در گروه عکاسی یک امریکایی، یک روسی، یک امریکایی و یک المانی داریم."
پونومارف که خود اهل مسکو است، پنج ماه را بر داستان مهاجرت صرف کرده است. او گفته است که این سیل انسانی، همچون مهاجرت کتاب مقدس است. اثرات این مهاجرت تا چندین دهه به طول می انجامد. "این سفر تنها آغاز ماجراست. می می خواهم تا پایان آن را دنبال کنم. می خواهم قدم های بعد مردم و تغییرات سیاسی و اجتماعی متاخر این هجرت بزرگ را دنبال کنم."