ثبت نام عضو جدید ایمیل آدرس: رمز عبور : رمز عبور را فراموش کردم

به جامعترین سامانه ارتباطی و اطلاع رسانی معماران معاصر ایران خوش آمدید خانه |  ثبت نام |  تماس با ما |  درباره ما |  قوانین سایت |  راهنما | تبلیغات




جدیــد ترین پــــــروژه هـا
پارک علم و فناوری
طراح : سجاد نوری
طراحی مدرسه سبز
طراح : سجاد نوری
مجموعه ویلایی ایرا
طراح : استدیو معماری دیسک
رویان ویلا
طراح : استدیو معماری دیسک
حامی اتووود
مسابقه دانشجویی اتووود
تـازه هـــــــــای معمـاری
مرکز ساحلی نوجوانان از بیارکه اینگلس ؛ عرصه ی مشترک برای تقاضاهای متضاد
موزه ی معادن روی از پیتر زومتور ؛ تاثیر بر مسیرهای گردشگری ملی نروژ
اتووود کلاسیک ـ ساختمان کِی ان 10 ـ کوستا لوپز
باشگاه مشت زنی؛ آینه ی سیاهِ نرینگی رادیکال و زیرزمینیِ اینترنت
کامنـــــــــت پــــروژه ها
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه مجتمع مسکونی حیات نوشته است:
بعد گفتند بی دلار و ارتباط با ان دوستان معماری اسلامی بنده با اجازه شما از ایمیلتان برای ریجستر استفاده کردم ا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه مجتمع مسکونی حیات نوشته است:
نظر قبلی من توسط غیر رباتیک سانسور شد که نقد و بیهوده بودن معماری اسلامی از این دست بود سال شصت و نه سران معما ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
پایداری سازه عالیه جناب دکتر عالی پور ما راه کرد معماری کمونیستی روسیه رو نرفتیم اما اینکار اونهاست خوب ما شرا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
پایداری سازه عالیه جناب دکتر عالی پور ما راه کرد معماری کمونیستی روسیه رو نرفتیم اما اینکار اونهاست خوب ما شرا ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه ویلا بتنی نوشته است:
این کار عالیه چون مثل کارهای استاد عالی پوره اما ببینید این سایت رو دوستان رادیو هنر دکتر منشی زاده و زنگنه را ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه خانه مادری نوشته است:
بفهمند بقول شما اقایی که در رادیو هنر بمن زنگ زدی در چه گندی بدنیا امدیم انهم گناوه گناوه معماری دارد ...
دکتر کمال کمال زاده منقرض در مورد پروژه خانه مادری نوشته است:
شهر سازی مزخرف دیبا و مقلدانش سازه خشک سه تا سنگ بیرون امده بی پایداری شد ابادان و تهران و اینهمه زلزله اقا ای ...
اعضـا با بیشترین پـــروژه
    ایمان زارع
    مجید معزی
    سامان نیرومند
    شرکت استودیو معماران مادو

  
نگار مقتدایی یاشار منتظری
 ارسال نظر بازگشت به لیست پروژه ها گزارش خطا اشتراک پروژه
    نمایش عکس ها
    ساختمان هیبریدی | شهری زنده، درون یک شهر
    عنـــــــوان درس : پایان نامه کارشناسی ارشد
    نـــــام استــــــاد : دکتر محمدرضا اکبریان - دکتر حسن اصانلو
    دانشــــــــــــگاه :
    تاریـــــخ ثبــــــت : 1398/10/07
    تعــــــــداد بازدید : 1622
    محــــدوده سنی : 24_25
    نــــوع کاربـــــری : مجموعه چند عملكردي
    همـــــکاران طرح : یاشار منتظری
    ایده های طراحی :

یکی از بحث های مهم در بخش معماری و شهرسازی که امروزه و در قرن بیست و یکم، در بسیاری از کلان شهرها همچون تهران با آن مواجه هستیم، مشکلات ناشی از رشد بی رویه جمعیت شهرها و صنعتی شدن زندگی مردم است. مشکلاتی نظیر انزوای شهری، افسردگی، آلودگی محیط زیست، مصرف بیش از حد انرژی های تجدید ناپذیر، تولید روزافزون آلاینده ها، تراکم بالای جمعیت در شهرها، ترافیک های سنگین، فاصله زیاد بین محیط کار و منزل و اتلاف مقادیر زیاد زمان در عصر سرعت.

رویکرد اصلی ما در این طرح، مواجهه ی صحیح و تلاش برای حل چنین معضلاتی به ویژه در شهرهای پر تراکم صنعتی بوده است. طراحی هیبریدی از طریق استفاده از ساختارهای مدولار و منعطف، ترکیب و ادغام کاربری ها و ایجاد کاربری های جدید از دل آن، تأکید بر گسترش روابط انسانی، ایجاد فضاهای جمعی در جای جای پروژه، تعامل و ارتباط تنگاتنگ ساختمان با بستر شهری و ارتباط درون و بیرون در کنار توجه به شاخصه های پایداری و انرژی، از مهمترین راهکارهای پیشنهادی ما در حل چنین مشکلاتی بوده است.

ساختمان های هیبریدی حلقه ی گم شده بین انسان و شهر هستند. مکانی برای پیوند مردم و شهر با یکدیگر. این پیوند سبب شکل گیری روابط و تعاملات اجتماعی پیوسته در درون این مجموعه های هیبریدی خواهد شد؛ محلی برای خلق فرصت های جدید برای رشد احساسات انسانی و ارتباطات بیشتر و پاسخگویی به نیازهای پیش بینی نشده از طریق بر هم کنش عملکردهای متضاد در کنار یکدیگر.

از این رو یکی از مهمترین عناصر شکل گیری این طرح، ارتباط و گفت و گوی پیوسته میان معماری و بستری شهری پیرامون بوده است که گستره ی اثرگذاری آن از محدوده محله تا وسعت یک شهر را در بر می گیرد.

از مهمترین ویژگی هاي معماري هیبریدي انعطاف پذیري بالاي آن در ادغام و تغییر کاربري هاست و به همین دلیل این نوع ساختمان ها محدود به یک دوره زمانی نبوده و می توانند در دوره هاي مختلف، عملکردهاي متفاوتی داشته باشند. علاوه بر این، این نوع ساختمان ها به طبقه خاصی از جامعه محدود نبوده و با تنوع کاربري هاي موجود در درون آن، زمینه تعاملات اجتماعی میان اقشار مختلف جامعه فراهم میشود و در نتیجه این نوع ساختمان ها می توانند بافت هاي مرده ی شهر را دوباره زنده و فعال کنند.

وجود یک مسیر حرکتی پیوسته در نقش یک مفصل و رابط که از بستر شهری آغاز و همچون کلافی بر بدنه مجموعه پیچیده و حرکت کرده است، و  بعضا در برخی نقاط از دل مجموعه نیز گذر کرده، سبب افزایش این ارتباط و پیوستگی میان درون و برون مجموعه شده است.

استفاده از مکانیزم هیبریدی در چیدمان خیل عظیم عملکردها در این مجموعه، زمینه ی بر هم کنش و ادغام کاربری های مختلف را فراهم کرده که این ادغام و ترکیب صورت گرفته در بین کاربری های بعضا متضاد، ضمن حفظ استاندارها و عملکرد صحیح هر یک از کاربری ها، عملکرد و رویکردهای تازه ای نیز در این میان متولد خواهد شد که می تواند پاسخی در شکل گیری نیازهای پیش بینی نشده آینده باشد.

همچنین پیوستگی و ارتباط ممتد در میان کاربری های متنوع، اکثر نیازهای روزمره ی انسانی را مرتفع خواهد ساخت؛ این به معنای کاهش عبور و مرورهای غیر ضروری در سطح شهر و کاهش ترافیک های سنگین و آلاینده های زیست محیطی خواهد بود.

در این ساختمان بیشتر عملکردهای مورد نیاز یک فرد برای زندگی، کار و تفریح در یک محل گنجانده شده است و فرد را نسبت به خروج غیر ضروری از مجموعه بی نیاز می کند. نزدیکی محل کار و زندگی، در مناطق پر تراکم شهر های بزرگ صنعتی به ویژه شهر تهران می تواند از بروز ترافیک های سنگین و ازدحام و شلوغی بی مورد جلوگیری کند.

چنین مجموعه هیبریدی، طیف وسیعی از کاربری ها را همچون یک شهر در اختیار مردم قرار می دهد که تمام نیازهای آن ها را پوشش خواهد داد. کاربری های مسکونی در کنار فضاهای فرهنگی، هنری، آموزشی، تجاری و تفریحی که توسط فضاهایی جمعی مختلف همچون مفاصلی در دل مجموعه به یکدیگر پیوند خورده اند.

در واقع مجموعه های هیبریدی شهری در دل یک شهر بزرگتر هستند که خیابان و اتومبیل ندارند و همچون اسفنج هایی جمعیت را به درون خود جذب می کنند.

مسیر حرکتی نارنجی رنگ در نظر گرفته شده که بر جداره های مجموعه در حال حرکت است، در واقع یک فضای عمومی با کارکرد های مختلف و ادغام شده است که می تواند توسط همه ی مردم در درون و بیرون مجموعه مورد استفاده قرار گیرد و خود عامل تعامل بیشتر میان مردم از اقشار مختلف جامعه خواهد بود. در کنار دسترسی عمودی که این مسیر به طبقات مختلف مجموعه فراهم میکند، حضور فضای جمعی و تعاملی، توقف گاه هایی با دید و منظر عالی و چندین گالری، مسیر جذابی را برای ماجراجویی کاربران فراهم می کند. رنگ نارنجی استفاده شده در این مسیر در پس زمینه سفید، ضمن تاکید بیشتر بر اهمیت آن، با قراردادن آن در مرکز توجه و کانون دید، زمینه دعوت دو چندان و تعامل بیشتر بین بستر و مجموعه را فراهم کرده است.

در طراحی این مجموعه ده ویژگی اساسی دیده شده است که بزرگ مقیاس بودن، تاکید بر ارتباطات عمودی؛ انعطاف پذیری، در کنار تنوع و ادغام کاربری ها و ایجاد فضاهای اجتماعی و تعاملی در درون و بیرون مجموعه از مهمترین ویژگی های این طرح می باشد.


پروژه های دیگر طراح
نظـــــــر اعضــــــــا
حامی اتووود
 رسانه ی تخصصی معماری و شهرسازی میم زون
ثبــــــــت نظـــــــر
جهت ارسال نظر باید وارد سیستم شوید. / عضو جدید
ایـمـــیـل :
رمز عبـور :
 
درباره معماران معاصر ایران :
این گروه در سال 1386 با هدف ایجاد پل ارتباطی بین معماران ایرانی معاصر گرد هم آمد.با شروع کار این وب سایت معماران متقاضی در محیطی ساده وکارآمد به تبادل پروژه ها ومقــــالات خود خواهند پرداخت ودر فضای فروم به بحث وگفتگو می پردازند.
خانه | ورود | ثبت نام | درباره ما | تماس با ما | قوانین سایت | راهنما | تبلیغات
© کلیه حقوق این وب سایت متعلق به گروه معماران معاصر می باشد.
Developed by Tryon Software Group