"سالانه هشت میلیون امریکایی وقتشان را در اتاق های انتظار روانکاوان می گذرانند؛ طراحی می تواند از میزان این سربار روانی بکاهد"، این گزاره و گزاره هایی شبیه این که توسط ریچارد نیوترا مطرح شده اند، سیلیویا لاوین را بر ان داشت تا کتاب فرم از لیبدو تبعیت می کند را به رشته تحریر دراورد.
لاوین در این کتاب بر این باور است که از دهه 1950 به این سو برخی معماران بر ان شدند تا تجریدگرایی منفعل مدرنیسم متعالی برامده از فرمالیسم صرف را به کناری نهند و روی در تولید محیطی پرشور و تاثیرگذارتر کشند. لاوین با هدف فهم فرایند تکوین این محیط های القا کننده ی روحیات جدید بر اثار ریچارد نیوترا (1892-1970) تاکید می گذارد. لاوین طی مجموعه مقالاتی محصول کاوش لاـ به ـ لای طرح ها و نوشته های این معمار متولد وین و ساکن کالیفرنیا، تاملات ممتد ـ ولی بعضا تلخِ ـ روان کاوانه ای می یابد ملوف در بافت فرهنگ روان کاوانه ای که در امریکا به صورت فزاینده ایی در حال فراگیر شدن است. لاوین نشان می دهد تجدید نظر نیوترا در مدرنیسم نه یک واگشت تغزلی به احساسات و عواطف، بلکه پیشرفتی است هدف مند در راستای درگیر کردن ضمیر نااگاه ـ ی که در ان برهه از زمان متاثر از ایده های روانکاوی بی نهایت مد نظر بود ـ با نظریه و تکنیک معماری. لاوین حین مطالعه ی پاسخ های درخور نیوترا به گستره عظیمی از مسائل روان کاوی، موفق به کشف یک بازـ ارایی بنیادین از دیسیپلین معماری می گردد.
لاوین با علم به رواج و پذیرش این ایده که جهت گیری نگره های تاریخی چه در حوزه معماری و چه تحلیل های روان کاوی، سرکوب عرف شکنی ها و همزیستی های این دو بوده است، در یک نگاه واکاوانه لیبیدوی پنهان در معماری قرون وسطا را اشکار می سازد. اگر رِینِر بِـنهام بر این باور بود که باید معماری را تحت مراقبت های روان پزشکی و روان کاوی قرار داد، لاوین، با تمسک بر نیوترا، از هدف بهبود بخشنده بنهام عبور می کند و معماری معاصر را به مهلکه مناسبات خطرناک طراحی محیطی وارد می کند.
کیت بِرِزناهان در مورد این کتاب می گوید:" فرم از لیبدو تبعیت می کند فتحی ممتاز در تاریخ معماری است، کتابی است هم به سبب ان نثر جذاب و فاخر و هم به سبب نیروی الهام بخش مستتر در گزاره هایش به یاد ماندنی و شاخص. کتاب که شامل مثال های بی نظیر و متاخری از تاریخ معماری است باید برای تمام متخصصین رشته معماری به عنوان الگویی از چگونگی تاریخ نگاری معماری در اید".
برای مطالعه دیگر گزاره آرایی ها بر کتاب می توانید اینجا را مشاهده فرمایید.