جفری اینابا: بر خلاف بسیاری از معمارانی که امروزه مشغول به کارند، به نظر می رسد شما علاقه خاصی به تاریخ شهر دارید. چگونه بر قوام ایده های تئوریک پیشین تان در کار طراحی به این درک تاریخی از شهر نزدیک می شوید؟
لئون کریر: برای من انچنان فرقی میان تاریخ شهرها و تکنولوژی، تکنیک های طراحی شهری و سبک و سیلقی که شهرها بر قرار ان ها طراحی می شوند، سامان می یابندو ساخته می شوند وجود ندارد. واژه کم و بیش رایج شهر تاریخیف اتفاقا به گمان من اسم بی مسمی است، انچه ما معمولا، به صورت رایج، تاریخی می خوانیم قدمت یا میزان تاریخی بودن نیست، بلکه غنا، زیبایی، ساختارف فرم و پیچیدگی و اصالت است. ان چه ما باید بینشان تفاوت قائل شویم نه تاریخی و مدرن که شهر و غیرِ شهر است. مدرنیسم دیر زمانی نیست که در کار ساخت شهر است. قدمت و فاصله از زمان ساخت یک وضعیت غیر شهری را به یک وضعیت شهری واجد بار تاریخی تبدیل نمی کند. این تاریخ یک شهر نیست که برای یک شهر ارزش به ارمغان می اورد، بلکه این بافت و ذات ان شهر است که شهر را ارزشمند می سازد. امروزه افتراقی عمیق میان تاریخ نگاری و معماری سنتی حادث شده است. واژه مدرنیته عمیقا و به صورتی تقلبی توسط الیتی از روشن فکران، معماران و هنرمندانی که انسان را به زامبی های پیش رو و پس رو تفکیک کرده اند مصادره شده است. مدت هاست که ترس از عقب مانده خوانده شدن تمام شئون قضاوت را تحت تاثیر قرار داده است و اسیب های بی مورد و غیر قابل ارزیابی عینی و نامحسوس بسیاری را سبب شده است. واقعیت این است که زیست ما در قامت موجوداتی مدرن کاملا به حالت تعلیق درامده است و دیگر مدرن بودن هیچ فرقی با قرمز و سفید و سیاه بودن ندارد. ما با گستره گیج کننده ای واژه ها مواجه ایم و این در حالی است که می بایست این بار معنایی ایده ئلژیک را از دوش واژه مدرن بر می داشتند و ان را بر دوش واژه مدرنیست می نهادند. اگر چنین می شد این مدرنیسم و سنت بودند که نسبت به هم موضع مخالف می گرفتند، نه مدرنیته و سنت. اگر این قرار، قوام می گرفت و به قاعده تبدیل می شد دیگر ساخت یک ساختمان سنتی با مصالح محلی ـ انگونه که مدرنیست ها می گویند ـ کاری عبث ارزیابی نمی شد، چرا که این رویه، رویه ایست صرفا تکنلژیک و نه ایده ئلژیک.
برای اشنایی بیشتر با دیدگاه های لئون کریر نسبت به مفاهیمی همچون مدرنیته و مدرنیسم می توانید ببنید این مقاله، به قلم فاطمه موسوی مقدم را اینجا.
اینجا نیز می توانید بخشی از مباحثه لئون کریر را مطالعه فرمایید با پیتر ایزنمن