معمار چینی ونگ شو برنده¬ی یکی از والاترین افتخارات معماری شد؛ پریتزکر پرایز2012. پروژه ی شاخص ونگ؛ موزه-ی تاریخ نینگ بو است که نمونه¬ی عالیِ سبک ریباشناسیِ او را نمایش می دهد. این موزه¬ی قدرتمند و تکان دهنده، به طور کاملا تاثیرگذاری بوسیله¬ی صنعتگران و پیشه وران به عنوان راهی برای محترم نگاه داشتن روش های ساختاریِ سنتی،از خرده سنگ ساخته شده است. در جهانی که هر روزه برج ها سر بر می آورند، معماری ونگ شو، خود را وقفِ سنت، تاریخ، حسی از مکان، استفاده¬ی بهینه از متریال¬ها و کسانی می کند که در این بناها سکنا می گزینند. در یک مسابقه طراحی بین المللی، ونگ شو برای طراحی و ساخت موزه تاریخ نینگ بو، مختص تاریخ علوم انسانی و هنرهای ساحل شرقی چین، رتبه اول را از آن خود کرد.
این موزه که ساخت آن در سال 2008 به پایان رسید مانند یک کوه برعکس است که از متریال¬هایی که پس از تخریب¬ها بجا مانده، ساخته شده و خود یک اثر هنری است. در یک مصاحبه با عضوی از هیئت ژوری پریتزکر، ونگ اظهار داشت که او سنتی را احیا کرد که گم شده بود و اهمیت دریافت دوباره تکنیکی مانند این؛ جنبه¬ی عملکردی، تاریخی و فرهنگی آن است. در نقل قول هیئت ژوری چنین آمده:" موزه¬ی تاریخ نینگ بو یکی از آن بناهای منحصر به فرد است که اگر چه در تصاویر جذاب است اما زمانی که از نزدیک تجربه می شود بسیار تکان دهنده است. این موزه یک تندیس شهری است، که در مقام گنجینه¬ای برای تاریخ و مکانی که اولین انتخاب بازدید کنندگان است؛ بسیار خوب تدارک دیده شده.غنایی که در تجربیات فضایی، هم در فضای داخلی و هم در فضای خارجی احساس می شود، جالب توجه است.
این بنا قدرت، پراگماتیسم و احساس را یکجا مجسم می کند." ونگ شو، که بطور گسترده¬ای در خارج از مرزهای چین ناشناخته بود، سر خط تمام رسانه¬های دنیا را به خود اختصاص داد. پس از بازدید از آثار او که اغلب در آنها از متریال های بازیافتی استفاده شده، ما بی صبرانه در پی آموختن بیشتر این مهارت معماریم. ونگ شو که با همراهی همسرش لو وِنگ جیو؛ استدیو معماری آماتور را به راه انداختند؛ فعالیت خود را وقفِ ساخت آثاری فراتر از قید زمان که با محیط خود تعامل دارد و استفاده از متریال¬های در دسترس با روشی موثر، کرده اند.
اتووود پیش از این با تمرکز بر معماری ونگ شو، تلاش کرده است به تبیینی نسبی از وضعیت معماری چین رسد، نگاهی کلی به اثار ونگ شو را می توانید در مقاله وَنگ شوُ؛ باستان شناسی اتمسفری کهن برای کشف امر نو به قلم فاطمه موسوی مقدم بیابید و تدقیق مواضع ونگ شو به عنوان معتبرترین معمار چینی شناخته شده در محافل جهانی در مواجه با شهری شدن، سیاست های توسعه کالبدی، سیاست های کنترل مهاجرت و سنت های معماری بومی را نیز می توانید در مقالهشهری شدن به سبک چینی و بحران تمدنی؛ ونگ شو و معضل تدقیق معماری: معماری خنثی، معلق یا متعهد به قلم استفن اسمیت مشاهده فرمایید، نوع نگاه آی وِی وِی به مصرف گرایی به سبک چینی و چگونگی مواجه لایه های فکور چین با غرب را می توانید در مقاله آی وِی وِی؛ پاپ آرت و ماهیت زدایی شی دلالت گر از رهگذر جامعه ی مصرفی به قلم فریبا شفیعی ملاحظه فرمایید.