کتاب " مفهوم مسکن " سومین بخش از سه گانه ی پدیدارشناسیِ نوربرگ - شولتز را تشکل می دهد که با همان چهارچوب های نشانه شناسی، رفتارگرایی و نوشته های پیشینش همراه است . در این کتاب نوربرگ - شولتز مستقیما از موضوعِ " مسکن " سخن می گوید، مفهومی که با نوشته ی مشهورهایدگر برگزیده شد . در این جا، این زیرعنوان، حرکتی به سوی " معماری فیگوراتیو " را نمایان می سازد . در مقدمه ، نویسنده پیش فرض های اصلی خود در این کتاب را همچون بازیابی " مسکن " در مجموعه ی گسترده ی خود، در جهت غلبه ی نهایی بر عملکرگرایی و بازگشتی به معماری فیگوراتیو مطرح می کند . ایده ی اصلی این اثر، از داستان نوروژی کونت، جوانکی که با نوعی از وحیِ روحانی، حضور خود در جنگل را در غالب جنبه ی اصلیِ موجودیت خود باز شناخته می شود . این دو عینیت، جنگل نوروژی و خانه ی مسکونی با این مقدمه همراه می شوند تا بیش از پرداخت ایده ی مسکونی، به شکل بازگشتی به همان منابع نمود پیدا کنند .
" مفهوم مسکن " در بررسیِ ساختاری، سازمان یافته بود که از طرحی جامع به خلقِ مفهوم خود و دوباره ازهمان سطح کلان به خانه ای منحصر به فرد در حرکت بود و در گذر " اسلوب های " فضا و نهادِ مسکن شهری ساخته و پرداخته شد . چهاراسلوب اصلی مسکن، از دو " جنبه ی "، هویت شناسی و موقعیت شناسی آرایش یافته اند . عبارات متنوعی از هایدگر، با این متن ترکیب شده است و همچنین از هوسِرل و مِرلائو - پونتی هم عباراتی را به کاربرده است تا بتواند چاشنی پدیدارشناسی را به اثر ساختارگرایِ متفاوت خود بدهد که همان مفاهیم به دست آمده ی روانشناسی گشتالت از کوین لینچ را احیاکرده و در غالب ضمیمه ای بر مقایسه با کار میرِسا الیاد در اسطوره شناسی به حساب آید . در میان تمرکز او بر خلقِ بنیان های " زبان " معماری است که می بینیم، نوربرگ - شولتز به سخنان خود در " نیات در معماری " باز می گردد و تنها با یافته های اخیر خود در پدیدارشناسی آن ها را رنگ آمیزی می کند .
نوربرگ - شولتز در این اثر سعی دارد ، به بررسیِ دوباره ی این چهار نوع از مسکن، تحت تاثیر سه قالبِ ساختارگرایِ" ریخت شناسی " ، " توپولوژی " و" نشانه شناسی " می پردازد که سازمان دهی این ساختار را تشکیل می دهد و بر ابعاد " وجود " دلالت دارد . خود درکتاب " مفهوم مسکن " می گوید :
" هستی بشر در این جهان دارای ساختار است و این ساختار با مفاهیم معماری نگاه داری و مجسم می شود . "
اتووود پیش از این مقاله معروف" تفکر هایدگر بر معماری" نوشته کریستین نوربرگ ـ شولتز را در سه بخش
بخش اول ـ جهان، چیزها و زبان هستی
بخش دوم ـ هستی شناسی مکان، شعروارگی سکونت، روح مکان و خاطره جمعی
بخش سوم ـ معماری و بود و باشِ متفکرانه هستنده ها
منتشر کرده است