مارشال برمن متولد 1940 در محله برنکسِ نیویرک، فیلسوف امریکایی و نویسنده مارکسیست و مدرس علوم سیاسی سیتی کالج نیویرک در سال 1982 کتابی را روانه بازار کرد به نام هرانچه سخت است دود می شود و به هوا می رود، کتابی که نگارش ان 10 سال به طول انجامید. کتاب ـ که عنوان خود را از مانیفست کارل مارکس عاریه گرفته است ـ
مدرنیزاسیون اجتماعی و اقتصادی و مناسبات درگیرانه اش با مدرنیسم را مورد راست ازمایی قرار می دهد. برای برمن غور در مدرنیته و تجربه مدرنیزاسیون وسوسه ای همیشگی بوده است او که به خوبی می داند میل انسان به پیشرفت با واژه مدرنیسم عجین شده است، سعی خود را بر تفکیک میان مدرنیته، مدرنیزاسیون و مدرنیسم می گذارد، اما پیش از هر چیز مدرن بودن را شرح می دهد:"مدرن بودن یعنی یافتن خود در محیطی با وعده ماجراجویی، شور، هیجان، رشد و دگردیسی خودمان و دنیا و در عین حال تهدید تخریب هر انچه داریم، هر انچه می دانیم و هرانچه هستیم."
با این پیشْ داشت برمن مدرنیزاسیون را فرایند ابداع می داند. مدرنیته را تجربه مدرنیزاسیون می خواند ـ شرایطی برامده از ابداعات فنی، اقتصادی و اجتماعی و مدرنیسم را تاملات هنری و فکری بر مدرنیته.
برمن در تمام کتاب، مناسبات حادث میان و برامده از این مفاهیم را از قرن نوزدهم تا حال حاضر و با اتکا به ادبیات، تاریخ، معماری، فلسفه و . . . پی می گیرد و در تمام این سیر فروپاشی پی در پی انبان انسان را تدقیق می کند، هرچند قهرمان روایت او از مدرنیته غالبا شهر است، شهری به روایت پوشکین، گوته، هوسمان، داستایوفسکی، الن گینزبورگ، جین جیکوبز و بودلر؛ شهرهای مدرنیته: پاریس، پترزبورگ و نیویرک.
این کتاب توسط انتشارات طرح نو با برگردانی از مراد فرهادپور در اختیار مخاطبان فارسی زبان قرار گرفته است.