در قاچاق جنسی: نگاهی از درون به تجارت بردگی مدرن، سیدهارت کارا یکی از جامع ترین پژوهش ها را در این زمینه به انجام رسانده است - محاسبه ی سیستماتیک صنعت جهانی قاچاق جنسی – این کتاب به یک منبع رایزنی جهانی برای افشاگری نامتعارف او درون یک تجارت بی رحمانه و همچنین تحلیل دقیق بهره های عظیم اقتصادی این گونه از تجارت ها و بعلاوه میزان تأثیرهزینه های انسانی آن تبدیل شده است. قاچاق جنسی به یک منبع ارزشمند برای سیاست مداران, زنان و فعالان حقوق بشر, ان جی او های کارگری و متخصصان مرتبط در این نوع حوزه و هم چنین برای محققین دانشگاه ها و شهروندان بدل شده است.
کارگر محبوس: مقابله با سیستم بردگی در جنوب آسیا, دومین مطالعات جامع سیدهارت کارا در حوزه ی بردگی است. که بر سیستم همه گیر, عمیقاً محصور شده و کاملاً غیر منصفانه ی کارگران دربند متمرکز است. این مطالعه برآیند یازده سال پژوهش او در هند, نپال, بنگلادش و پاکستان و گونه ی در حال تکامل یافته و باستانی بردگی که تقریباً که از هر ده برده شش نفر از آنها را در جهان گرفتار کرده است, می باشد. با بهره های تولید شده ای که در سال 2011 بیشتر از 17.6 بیلیون تخمین زده شده است. بعلاوه ایجاد نگاهی اجمالی بر اقتصاد, تاریخ و حقوق کارگران به اسارت درآمده. کارا به دامنه های دور جنوب آسیا سفر کرد, حوزه ی بررسی او از گردباد مخرب جنوب غربی بنگلادش تا کویر تار در مرز هند – پاکستان, تا افشاسازی واقعیت های سبعانه ی کارگران گرفتار در صنایع مانند فرش های دست بافت, کشت برنج و چای, ساخت و ساز , تولید آجر و تولید میگو منجمد را در بر می گیرد.
او به دنبال توصیف وضعیت بردگی تؤام با خشونت میلیون ها زن, بچه و مردان فقیری که در تولید محصولات فراوان در بازارهای جهانی اما با کمترین دستمزد در مشقت هستند, می باشد. او همچنین زنجیره های تقاضای مصرف کنندگان غربی را که مستقیماً کارکردهای منطقه ای کارگران اسیر را به امیال جهانی متصل می کند, پیگیری کرده است. تحلیل پیشروانه ی کارا شامل قاچاق انسان, بچه های کار و امنیت جهانی است. نتیجه گیری او بیان ده راهکار خاص درمحدود کردن نظام کارگران به اسارت در آمده ی جنوب آسیا یک بار برای همیشه بوده است