میانه اشوب های فرهنگی و سیاسی دهه 60 فرانسه، گروهی از معماران، هنرمندان، نویسندگان، تئوری پردازان و منتقدین که می توان تحت عنوان شهرگرایان فضا محور تقسیم بندی شان کرد، مجموعه ای از یوتوپیاهای شهری ـ شهرهایی خیالی با ظواهر فریبنده و به لحاظ تکنولوژیک عمیقا پیشرفته ـ را برای اینده ای نه چندان دور تدوین کردند.
این شهرهای یوتوپیایی که غالبا وجهی فضایی داشتند، در قالب شبکه ای عظیم و معلق بر فراز زمین شکل می گرفتند، تمام بخش های این شهرها و ساکنان شان در نواختی ساده و متقارن در کلیت مجموعه حرکت می کردند و ساختمان ها و خیابان هاشان متشکله ای بودند که از یک سو می توان دستگاهی پویا و زنده دانستشان و به موازات می توانستند اثاری باشند عظیم و کلان مقیاس که احتمالا تحت شمول هنرهای تجسمی تدقیق می شدند. در این جهان جدید شهری، تکنولوژی و اتوماسیون نیروهایی ایجابی بودند که هم نیازهای مادی ساکنان را براورده می ساخت و هم فضا و زمان کافی برای فراغت شان را.
لری بوسبئا در این اولین مطالعه اساسی بر گرایش های اوانگارد که ان را شهرسازی فضا محور می خواند، پروژه هایی از هنرمندان و معمارانی هم چون یونا فریدمن و متون تخصصی ای از میشل راگن را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد. کتاب حتی اگر به سبب انکه موضوع انتخاب شده بی نهایت حاشیه ایست نتواند ان چنان عمیق به موضوع بپردازد این گزاره را تشدید می کند که یوتوپیاگرایی شهری فرانسه تصویری از گذارهای اجتماعی ای را فراهم می اورد که تا پیش از این صرفا در حیطه نگاه تئوری پردازان فرهنگی و جامعه شناسان قرار داشت.
جوُان اُکمن از مرکز مطالعات معماری امریکایی دانشگاه کلمبیا در مورد اهمیت این کتاب یاداور می شود:"در زمانه تکنولوژی مبنای ما، یوتوپیاهای شهری فرانسه دهه 60 ما را با مفهوم جذابیت غیر عادی تکنولوژی تنها می گذارد. نگاه باستان شناسانه لری بوسبِئا نسبت به رویاهای رو به زوال تعالی سیبرنتیکی و انگاره یکپارچگی به ذات معماری و شهرسازی در یک محیط پسا صنعتی به دقت و به شیوه ای ظریف با روح مدرنیسمی گره خورده است که به سرحدات اعتقادی اش در قالب سیستم های طراحی رسیده است."
اتووود پیش از به یوتوپیاگراهای تکنولوژیک پرداخته است در نوشتاری تحت عنوان "جنبش متابولیسم و زایش تکنوتوپیا؛ از اپیستمه تا تعرض یا چگونه تکنولوژی از خود عبور کرد" که در سه بخش ـ [بخش اول]، [بخش دوم] و [بخش سوم] ـ به چاپ رسیده و سعی کرده است روایتی فشرده و تحلیلی از چگونگی شکل گیری و بسط جنبش متابولیسم و رویکردهایش در حوزه طراحی ارائه دهد.