ساختمان " انجمن مالکین کارخانه های منسوجات احمد آباد هند " , یک ساختمان یادمانی متعلق به دوران مدرن و یک نشانه شهری مهم در تاریخ معماری این کشور محسوب می شود . این بنا در عین حال , نماد قدرت و نفوذ و اهداف مدرنیستی و همچنین نمونه خالص کار معمار سوییسی – فرانسوی " کارلس ادوارد ژانرت " (1965-1887) است که مردم دنیا او را به اسم " لوکوربوزیه " می شناسند .داستان آمدن لوکوربوزیه به احمد آباد هند و طراحی دو ساختمان عمومی و دو ساختمان اختصاصی در آن , زبانزد نخبگان و به خصوص "مه یر " است که پس از او آمد و با وجود اطلاع کاملی که از میراث قدیمی موجود و همچنین بناهای قرون وسطایی داشت ,تصوراتی غیر سنتی و نامتداول را در مورد ساخت و ساز جدید شهر در سر داشت.
ساختمان " ATMA" در بخش غربی شهر و مشرف به رودخانه "Sabarmati " است. دیوارهای متعدد بتنی و باریک آن نقش سازه ای و نیز سایه بان را داشته ,پنجره های بنا در میان آن ها و در عمق قرار گرفته اند , به یک طرف شیب دارند تا نور به درستی و در موقعیت مناسب داخل شود . همچنین سیستم زهکشی در داخل دست اندازبالکن ها قرار گرفته , یک شیبراهه تشریفاتی در حالت باشکوهی به سمت بناحرکت کرده , به یک سالن بزرگ سه طبقه که به عنوان سرسرای ورودی می رسد که از طبقه اول تا بام ارتفاع دارد وبه سوی جریان باد گشوده شده . این ورودی شاخص وبا عظمت , یک پلکان باز بتنی و مجسمه را که خود را از حجم اصلی ساختمان بیرون کشیده و متمایز ساخته , در میان گرفته است . تراز ورودی اصلی در همین طبقه اول قرار گرفته که محل دفاتر اداری و اجرایی , و نیز اتاق هیات مدیره است .
طبقه همکف نیز یک سالن کنفرانس , فضای کاری مخصوص کارمندان و یک رستوران جداگانه یک طبقه را در انتها در خود جای می دهد. در طبقه سوم یک آمفی تئاتر مرتفع با نورپردازی سقفی قرار دارد که یک سایبان چتر مانند روی بام آن را پوشانده است.فضای داخلی این سالن اجتماعات که با دیواری منحنی و پوشیده از تخته های چند لایه بزرگ و شیب دار در اطراف خود ساخته شده , تجربه پرشور و شوقی به دست می دهد. سرسرای بیرونی الهام گر و القاکننده یک بحث خودمانی , و مناسب برگزاری جشن هاست. ورودی شیب دارآن یک رویداد پر جلوه و نمایشی است که روی این حس جدید فضایی تاکید می کند . ستون های آزاد و بدون اتصال آن , سقف مرتفع با یک بالکن میان اشکوب , تیغه های عمیق بتنی ( این تیغه ها نقش آفتاب شکن و یا سایبان های کرکره ای ثابت را دارند ) که در سمت غرب مایل و در شرق مستقیم هستند , فضای عمومی اصلی این بنا را تعریف می کنند.در وضعیت کنونی گیاهان که بر روی مهتابی های مکرر بنا کاشته شده اند به بیرون و به پایین شره کرده اند و طبیعت زنده و غنی محیط بیرونی را به داخل احجام سرد و بی روح بتنی آورده اند .علاوه بر این در چند نقطه لکه های رنگ وارد جلوه های خاکستری بتن عریان شده و به آن گرما و شور بخشیده است.نماهای شرقی و غربی بنا به شکل سایبان های مشبک اند , که یکی از اختراعات متعدد شکلی لوکوربوزیه است و ضمن جلوگیری از ورود پرتوهای تند آفتاب , ارتباط بصری و حرکت جریان هوا را حفظ می کند.
در کنار این نماهای بتن آشکار, نماهای شمالی و جنوبی , آجرکاری بدون پرداخت و روکش نشده , و دیواری نسبتا صاف و بدون شکستگی دارد. در مجموع می توان گفت معمار در طراحی این بنا جوهره انجمن و ماهیت استفاده کنندگان آن را به خوبی دریافته است. بنای " villa cook " که توسط او در سال 1926 طراحی شده و براساس طرح مایه ای مشابه است , شبیه ترین و نزدیکترین کار پیشین او به این پروژه محسوب می شود . از طرف دیگر بسیاری ز پروژه های بعدی او , از جمله مرکز نجاری برای هنرهای بصری در هاوارد, به میزان زیادی از تجاربی بهره گرفته که در همین پروژه بدست آمده است . در مجموع می توان گفت طبیعت سیال فضاها و ادراک فضایی آن ها , درسی است که پروژه به ما می دهد .
اتووود سعی کرده است غالب جوانب فعالیت حرفه ای لوکوربوزیه را در سه حوزه مبانی نظری، معماری و شهرسازی مد نظر اورد؛ برای اشنایی با دیدگاه های کلی لوکوربوزیه در مواجه با مفاهیم پایه ی معماری می توانید ببنید مقاله "لوکوربوزيه و نظریه معماری؛ تدوین ابدیت "را به قلم محمدرضا دهقانی، جهت تدقیق چگونگی نگاه لوکوربوزیه به ماشین به عنوان عمده مفهوم غالب بر معماری ان دوره می توانید مطالعه فرمایید یادداشت "لوکوربوزیه و انگاره ی ماشین؛ تبلور شی صنعتی واجد الگوهای زیبایی شناسی" را به قلم علیرضا صبوری و همچنین مقاله "لوکوربوزيه؛ افریننده ی فیزیک مدرنیته های زمانْ مبنا" را به قلم ملیحه احدی، در مقاله "دو لوکوربوزیه؛ از باستان شناسی اینده تا باستان شناسی خود، از پرومِتِـئوس تا اورفئوس" نوع درک لوکوربوزیه از مدرنیسم و چرخش های ره یافتی وی در مواجه با نظریه روانکاوی تحت شمول مدرنیسم مد نظر قرار گرفته است، یادداشت "لوکوربوزیه؛ کشاکش قرارهای کلاسیک و بی قراری های رمانتیک" به قلم نسرین پورابراهیم ابادی نیز با همین رویکرد تنظیم شده است.
جهت اشنایی با یکی از شاخص ترین اثار لوکوربوزیه در حوزه مسکن فردی؛ ویلا ساووا، می توانید مشاهده بفرمایید یادداشت نیلوفر فروتن را با عنوان "ویلا ساووا؛ پایانی خوش بر لوکوربوزیه متقدم " و همچنین برای مواجه با تعامل فضا و ماده برای مواجه با فهم از ازادی در این بنا ببنید مقاله "ویلا ساوُآ؛ فروپاشی جسمانیت چگال و نفی تدریجی زمین؛ پردازش عمودیِ آزادی"را، به موازات این مقالات، دو مقاله "کلاسیک های اتووود ـ ویلا ساواـ لُکربوزیه "و "ویلا ساوا؛ قطعه ایی سهل و ممتنع در سمفونی اساطیری لُکربوزیه " به قلم محمد نیسریان نیز کلیت های این بنا را معرفی کرده است.
در کنار ویلا ساووا، نمازخانه رانچمپ نیز یکی از مهمترین تک بناهای لوکوربوزیه می باشد، برای اشنایی کلی با ای بنا مشاهده فرمایید مقاله "نمازخانه رانچمپ؛ گذر لوکوربوزیه از مدرنیته کلاسیک و تبلور هرمنوتیک فرمی" را به قلم فاطمه امیدی.
برای اشنایی با نگاه کلی لوکوربوزیه به شهر می توانید مشاهده فرمایید "لوکوربوزیه و شهر؛ اتوپیا ونقصان هایش" را به قلم امین حشمتی، برای فهم درک او از مسکن انبوه که غالبا در قامت بناهایی تحت عنوان یونیت دی هبیتاسیونتبلور یافته اند نیز می توانید مشاهده فرمایید مقاله "دستهای لوکوربوزیه؛ منش بوطیقایی یک معمار" را به قلم مهدی معیت که بر قرار کتاب دست های لوکوربوزیه مقرر گردیده .
جهت حدوث درک بیشتر از نوع مواجه لوکوربوزیه با مکان و نگاهش به شرق می توانید مطالعه فرمایید مقاله" لوکوربوزیه و شرق شناسی: معماری های فارغ از آکادمی" را به قلم مازیار مظلومی که بر قوام کتاب سفری به شرق تحریر شده است. لوکوربوزیه در حوزه شهرسازی نیز به جز پروژه های یونیت دی هیبتاسیون، شهر چاندیگار را نیز طراحی کرد و ساخت، اتووود در سه مقاله ی شاندیگار؛ شکست ایده الیسم رمانتیک مدرنیته غول محور" به قلم محمد حسین موزریان و همچنین مقاله چندیگار و برازیلیا؛ یک" پارادایم دو رویکرد: از مدرنیسم توتال تا مدرنیسم بومی" به قلم محمد کیانی منش و مقاله "شاندیگار و برازیلیا؛ مواجه رمانتیسم شخصی با رمانتیسم مینیمال یا تبلور خردگرایی شبه رمانتیک" به قلم محسن قائدشرف چند و چون طراحی این شهر را بررسی کرده است، جز این ها روایت پروژه ابوس نیز می تواند یکی از مهمترین مستندات در زمینه مواجه لوکوربوزیه با سیاست و شرق شناسی باشد، برای نیل به این هدف مطالعه فرمایید مقاله "لوکوربوزیه؛ شهر در قامت ماشین کنترل سرمایه داری و [باز] شکست [پروژه ی ] مدرنیته در مواجه با شرق "را به قلم فرانسیسکو ماُرلو .
اتووود در سه مقاله "پردازش معماریْ طبیعت از مدرنیسم لوکوربوزیه تا پست مدرنیسم ونتوری" ـ بخش اول، بخش دومو بخش سوم ـ به قلم ایمان رئیسی نیز تلاش کرده است شرایط گذار از لوکوربوزیه را بررسی نماید.
علی رغم تمام جد و جهدهای صورت گرفته همچنان حوزه هایی از کنش های لوکوربوزیه در زبان فارسی مغفول مانده است، نوع نگاه او به شرق، تاثیر جنسیت در طراحی های او، درک او از انقلاب، سفر وی به شوروی و تاثیر جریان های چپ فکری بر او، نوع نگاه او به توتالتاریسم متبلور در قامت نازیسم و فاشیسم در اروپا، تاثیر او بر معماری خاورِدور و امریکای جنوبی و همچنین نوع مواجه او با امریکای شمالی و مفهوم برج، اسمان خراش و بلندمرتبه سازی، اتووود امیدوار است بتواند به مرور زوایای مفقود مانده لوکوربوزیه را نیز به فارسی آورد.