با نگاهی به تاریخ معماری در روایت رسمی اش شما می توانید به سادگی بسیاری از واقعیت های تاریخی را فراموش کنید و زنان معمار را ابداعی متعلق به دهه 1950 بدانید، اما این نمی تواند حقیقت باشد. نام های بزرگی هم چون لوکوربوزیه، میس ون دروهه، فرانک لوید رایت و لویی کان غالبا از همتایان مونثشان بی نهایت الهام گرفته اند و این زنان بی نهایت در اثارشان منشا اثر بوده اند، وب سایت آرک دیلی در مارچ 2013 اقدام به معرفی ده تن از تاثیرگذارترین معماران زن بر فضای معماری مدرن کرد، اتــــووود به فراخور این ده تن را معرفی خواهد کرد:
شارلوت پریاند
وی طراحی مبلمان را در پاریس اموخت و در سال 1927 برای یافتن کار به دفتر لوکوربوزیه مراجعه نمود، لوکوربوزیه با این عبارت که:"اینجا قلاب دوزی راه نیانداخته ایم" درخواست او را رد کرد، اگر چه بعدها، زمانی که نمایشگاهی از اثارش برگزار کرد، لوکوربوزیه به دیدن کارهای پریاند رفت و با دیدن اثارش، تحت تاثیر قرار گرفت و به پیشنهاد کار داد.
یک سال پس از اضافه شدن شارلوت پریاند به دفتر لوکوربوزیه، سه تا از به یادماندنی ترین مبلمان های دفتر لوکوربوزیه؛ بی 301، بی 306 و ال سی 2 طراحی شدند. نگاه پریاند روز به روز بیشتر به گرایش های چپ معطوف می شد و مشارکت او در سازمان های چپ گرا فزونی می گرفت با تاسیس اتحادیه هنرمندان مدرن به سال 1937 و حضور مشهود پریاند در این اتحادیه، ارام ارام شاهد رسوب روحی انسانی تر در اثار تا ان زمان به شدت عقل گرای لوکوربوزیه هستیم، گرایشی که تا اندازه ای مدیون وجه غالب شارلوت پریاند در دفتر لوکوربوزیه می دانند، از دیگر سو این باور به چپ، موجب شد طرح های او ارام ارام ارزان قیمت تر شده و چوب، جای کروم گران قیمت را بگیرد، هدف او از ان پس تلاش برای تولید مبلمانی جذاب و در عین حال کارکردی تر برای توده های مردم بود.
در سال 1940، او برای تدریس در وزارت صنایع به ژاپن دعوت شد. دو سال بعد جنگ او را مجبور به ترک ژاپن نمود، البته حین بازگشت در یک محاصره دریایی، او اسیر و به ویتنام تبعید شد و در ان جا نیز او مشغول اموختن کار با چوب و پارچه بافی شرقی گردید، تکنیک هایی که نقشی بی نهایت پر رنگ در اثار بعدی اش به جای گذاشتند.
اتووود موضوع زنان و معماری را به فراخور محتوایی که در این زمینه تولید شده است پی گیری کرده
یادداشت زاهــــــــــا حـــــــــدیــد چیـــــــــــســــــت؟ نگاهی تاریخ نگارانه دارد به چرایی و چگونگی تولید زاها حدید به عنوان یکی از مهمترین معماران زن زنده
مقاله زنان باهاوس؛ روایتی ربوده شده نیز نگاهی است به زنان مدرسه باوهاوس و سرنوشتشان
مقاله اکثریت خاموش؛ ایا طراحی هنوز باشگاهی مردانه است? نیز چرایی عدم تبلور تام و تمام زنان در محیط طراحی را مد نظر می اورد