با نگاهی به تاریخ معماری در روایت رسمی اش شما می توانید به سادگی بسیاری از واقعیت های تاریخی را فراموش کنید و زنان معمار را ابداعی متعلق به دهه 1950 بدانید، اما این نمی تواند حقیقت باشد. نام های بزرگی هم چون لوکوربوزیه، میس ون دروهه، فرانک لوید رایت و لویی کان غالبا از همتایان مونثشان بی نهایت الهام گرفته اند و این زنان بی نهایت در اثارشان منشا اثر بوده اند، وب سایت آرک دیلی در مارچ 2013 اقدام به معرفی ده تن از تاثیرگذارترین معماران زن بر فضای معماری مدرن کرد، اتــــووود به فراخور این ده تن را معرفی خواهد کرد:
نورما مریک اسکلارک 1928- 2012
نورما مریک اسکلارک، [که در تصویر بالا در وسط همکارانش ایستاده] زن اولین هاست، اولین زن افریقاییْ ـ امریکایی که موفق به اخذ مدرک لیسانس گردید و اولین زنی بود که به عضویت انیستیتو معماران امریکایی درامد. او در سال 1928 در هارلم به دنیا امد، او علی رغم انکه از دانشگاه کلمبیا فارغ التحصیل شده بود نمی توانست در نیویورک شغلی در حوزه معماری بیابد.
انگونه که خودش می گوید:"ان ها زنان و افریقاییْ امریکایی ها را استخدام نمی کردند و من نمی دانستم چه عواملی علیه من به کار گرفته می شود." او نهایتا توانست کاری برای خود در دفتر معماری اسکیدمور اواینگ و مریل بیابد. در 1960 او به کالیفرنیا نقل مکان کرد و در دفتر معماری گروئن مشغول به کار شد، در انجا هم به سبب مسائل قومی و جنسیتی تحت فشار قرار گرفت، با این حال به سرعت پلکان ترقی را طی کرد و در سال 1966 به سمت ریاست ان دفتر معماری رسید. طی دوران ریاستش بر این دفتر پروژه های بی نظیری همچون ترمینال شماره یک اِل اِی ایکس و سفارتخانه امریکا در توکیو را سر وقت و با بودجه ای کمتر از بودجه پیش بینی شده به پایان رساند و تحویل داد. او در سال 1980 دفتر معماری گروئن را ترک کرد و در سال 1980 برای تاسیس شرکت اسکلارک، زیگل و دایموند اقدام نمود، شرکتی که در ان زمان بزرگترین دفتر معماری زنانه امریکا بود.
اتووود موضوع زنان و معماری را به فراخور محتوایی که در این زمینه تولید شده است پی گیری کرده
یادداشت زاهــــــــــا حـــــــــدیــد چیـــــــــــســــــت؟ نگاهی تاریخ نگارانه دارد به چرایی و چگونگی تولید زاها حدید به عنوان یکی از مهمترین معماران زن زنده
مقاله زنان باهاوس؛ روایتی ربوده شده نیز نگاهی است به زنان مدرسه باوهاوس و سرنوشتشان
مقاله اکثریت خاموش؛ ایا طراحی هنوز باشگاهی مردانه است? نیز چرایی عدم تبلور تام و تمام زنان در محیط طراحی را مد نظر می اورد