مرکز پژوهش و مطالعات نفت ملک عبدالله پادشاه جدید یک نماد عینی از ابداعات محیطی است. طرح پیشنهادی معماران مورفوسس یک فضای باز سنتی در یک طرح جامع سه بعدی بهم پیوسته را بازتعریف می کند, این طرح فرم و منظری را تولید کردند تا بتواند مناطق گسسته از هم که برنامه های عمومی و خصوصی را در خود جای دادند, و همچنین ایجاد تعامل و هم پوشانی مابین این دو فضا را فراهم آورد. این بنا در این محیط مجسمه گون جای گرفته است.
یک بنای مختلط آیکونیک که در میان یک واحه ی حفاظت شده از گیاهان بومی بیابان و استخر خنک کننده ی طبیعی پدیدار شد. به شکل سنتی روستاهای واحه ی محصور شده ( مانند شهر قدیمی دیرایا,سرزمین اجدادی آل سعودی و زادگاه اتحادیه عربستان) به منظور تکوین گسترش فرهنگ در منطقه پدید آمدند. این طرح جامع جدید در مدل تاریخی روستای واحه ریشه دارد: استخرهای آب بازیافت شده ای که به شکل طبیعی هوا را خنک کرده و یک اقلیم قابل سکنی تولید می کند, باغ های گیاهان بیابانی در معرض خطر بین معماری و ساختمان بهم بافته می شود.
مرکز پژوهش آیکونیک در هسته ی اصلی سایت با دیوارهای منشعب شده به منظور ارائه ی حفاظتی نمادین و عینی رشد می کند. و پویایی هسته ی پژوهشی, دیوارهای امنیتی و میله های نور درخشان متجلی از مرکز را تولید می کند – ساختمان به دیوار تبدیل می شود. و به نوبه ی خود سایت را فعال و سازماندهی می کند.
به موازات واکنش های فرهنگی به محیط که به گونه شناسی روستای واحه محصور منجر می شود, بیابان در پیرامون مستقر شده و موجب تکامل فرم های بهینه در رشد اقلیم های حاره ای شده است, به عنوان مثال کاکتوس گیاهی که در اکوسیستم خشک معمول می باشد, اما بومی آمریکا است. با حداکثر حجم و حداقل سطح, به منظور کاهش ارائه ی گیاه در عناصر و تأمین آبی با ارزش, در نظر گرفته شده است. با الهام از تراکم کاکتوس, فرم کارآمد طرح پیشنهادی ما بر برنامه های عمومی و پژوهشی در قامت ساختمان های مختلط و منفرد متمرکز شده اند, برای مرکز و کاربرانش فضا هم از مناسبات اقلیم بیابانی و هم از گرایش های اجتماعی, فرهنگی و فکری الهام گرفته است.
هدف اصلی این پروژه پژوهش بر انرژی و محیطی می باشد, که مرکز یا هسته ی آیکونیک در پیرامون برنامه های همگرای عمومی و خصوصی را شکل می دهد. این هسته فرم معمارانه ای به خود می گیرد, و به مثابه یک جسم تخم مرغی شکل در منظری تندیس گون با همه ی برنامه های دیگر و عناصر سایتی که از این هسته ممنعکس شده, پدیدار می شود. قدرت آیکونیک جسم تخم مرغی شکل بیانگر هویت این بنا در دنیای بیرون است. به طور همزمان مرکز پژوهشی به عنوان قطبی فشرده و در هم پیچیده برای زندگی ارائه می شود. این آیکون هم چنین به عنوان یک اتصال ارائه می شود. نهایتاً شبکه مخطط فرمی به فضاهای عمومی اصلی و شکل ساخته شده و درآمیخته ی آن با ساختار پردیس متصل می شود.