آموزش و پرورش سنتی آیا هنوز همان تاثیرات سابق را دارد؟ آیا وظیفه معلمان و مربیان تغییر کرده است؟ امروز در چه جایی قرار گرفته ایم؟ مربیان و معلمان چگونه خود را با چالشهای جدید تطبیق می دهند. روشهای یادگیری و آموزش با سرعتی بالا در حال تغییر هستند.
روشهای جدید با همان سرعتی که تکنولوژی به جلو می رود نیز پیشرفت می کنند. بسیاری از آموزگاران نیز با سرعت خودشان راتطبیق داده اند. اما آیا نقش معلمان تغییر می کند؟
انقلابی نو در سیستم آموزشی لیبی
در لیبی، نظام آموزشی مثل دیگر نظامهای آموزشی دولتی در حال بازسازی است. دو سال پس از سقوط قذافی، بسیاری از چیزها عوض شده است. نظام آموزشی مثل گذشته دیگر جهت دار نیست و دانش آموزان روشهای کاری با رایانه را بهتر از گذشته فرا می گیرند.
دو سال پس از سقوط قذافی، سایه جنگ داخلی و نظام دیکتاتوری هم چنان روی سیستم آموزشی سنگینی می کند. دردها و آلام ناشی از جنگ همچنان در کلاسهای درس حضور دارد. هم چنین بسیاری از مدارس نیاز به بازسازی دارند.
با توجه به استانداردهای جهانی، سطح علمی مدارس لیبی بسیار پایین است. نباید فراموش کرد که در دوره دیکتاتوری، سیاست دولتی نقش پررنگی در کلاسهای درس داشت. به اضافه اینکه کتاب سبز قذافی یکی از کتابهایی بود که در تمام پایه های درسی باید مطالعه می شد.
برای مبارزه با عقب ماندگیهای علمی و آموزشی لیبی با یونیسف همکاری می کند. در لیبی زمان زیادی لازم است تا دولت بتواند نقاط ضعف نظام آموزشی را ترمیم بهینه کند.
آموزش و پرورش بدون حضور آموزگار
در برخی از کشورها فرضیه های مطرح می شود، چون: آیا هنوز نیاز به آموزگار و کلاس درس اجباری است؟ مدارس باید شکل امروزه شان را حفظ کنند. سوگاتا میترا متخصص نظامهای آموزشی و دارنده جوایز فراوانی در این زمینه است.
سوگاتا میترا مقیم نیوکاسل انگلستان است. برنده جایزه تد در بخش آموزش، وی توانسته میلیونها تن از دانش آموزان مناطق محروم را از خطر ترک تحصیل نجات دهد.
سوگاتا میترا، فیزیکدان است و در دانشگاه نیوکاسل درس می دهد. چند سال پیش نظریه ایی انقلابی مطرح کرد. “حفره در دیوار“، او سعی کرد در مناطق محروم رایانه های شهری نصب کند تا دانش اموزان از طریق آن آموزش بییند . پروژه ای که در هند کاملا موفق بود.