ريچارد مـِير، برنده ي پريتزكر پرايز و مدال طلاي AIA به تازگي 79 ساله گشته است. به اعتقاد عده اي، توانايي او همانند لوكوربوزيه و لويي كان بوده است. اين معمار مشهور به واسطه ي ساختمان هاي انتزاعي، غالبا سفيد و فلسفه ي طراحي سختگيرانه اش شناخته مي شود.
مير، مدرك كارشناسي معماري خود را از دانشگاه كورنل در سال 1957 دريافت كرد و بلافاصله پس از فارغ التحصيلي كار خود را نزد اسكيدمور اوينگز و مريل و مارسل بروئر شروع نمود. او شركت خصوصي خود را در سال 1963 در نيويورك افتتاح كرد و به سرعت به شهرت رسيد و پس از آن در دهه ي 70 به عنواني يكي از " پنج نيويوركي " شناخته شد.
گروه نيويورك فايو، شامل پنج معمار شهر نيويورك – ريچارد مير، مايكل گريوز، پيتر آيزنمن، چارلز گواتمي و جان هجوك – بود كه وفاداري خاص خود به معماري مدرن را به نمايش مي گذاشتند و يادآور آثار لوكوربوزيه در دهه هاي 1920 و 30 ميلادي بودند. آن ها را معمولا "سفيد ها " مي ناميدند كه اشاره اي به تمايل شان به استفاده از رنگ كامل بوده است.
مير، شايد شناخته شده ترين فرد از اين گروه در استـفاده از رنگ سفـيد بوده است؛ زيـرا معتقــد بود كه اين رنــگ، كيفــيت نــور در فـضـا را افزايـش مي دهد: " سپيدي اجازه مي دهد تا ايده هاي معماري، به طور واضح، درك شود؛ تفاوت ميان شفافيت و كدورت، فضاهاي پر و خالي، ساختار و سطح، وضوح بيشتري مي يابند. "
پس از نيم قرن طراحي، مير آثار و كارهاي عظيمي را به انجام رسانده است و به تازگي موضوع يك نمايشگاه گذشته نگر بوده است. با وجود اينكه وي كار خود را با پروژه هاي كوچكتري همچون خانه داگلاس و خانه راچوفسكي شروع كرده است؛ در حال حاضر، به طراحي ساختمان هاي اجتماعي در مقياس هاي بسيار بزرگ مشغول است. از اين ميان، مي توان به مركز گتي، موزه هنرهاي معاصر بارسلونا، موزه ي ارا پسيس و مركز پَلي براي رسانه ها اشاره نمود.
مير به تازگي به زادگاه خود، نيوجرسي برگشته است و به طراحي و ساخت ساختماني چندمنظوره در مركز شهر نيوآرك مشغول گشته است. اين ساختمان شامل سه مدرسه ي گرافيك و طراحي، مهدكودك و واحدهايي مسكوني، مراكز خريدي در امتداد سطح همكف، جهت احياي بخشي از مركز شهر نيوآرك مي باشد.
" هنگامي كه از من سوال مي شود كه به چه چيزي اعتقاد دارم؛ من پاسخ مي دهم به معماري. معماري مادر تمام هنرهاست. من دوست دارم كه به اين باور داشته باشم كه معماري گذشته را به حال متصل مي كند و آنچه ناملموس ست را ملموس مي سازد. "