آکادمی علوم کالیفورنیا با طراحی معمار ایتالیایی، رنزو پیانو، با فرم دهی به 2.5 هکتار بام سبز در سال 2008 به پایان رسید و جهت بازدید عموم افتتاح گشت. این ساختمان که تا این زمان دو بار بازسازی گشته است، در طراحی رنزو پیانو با سازه ای جدید، ادغام گردیده است؛ سازه ای در واقع بسیار شفاف، که ساختمان موزه را به صورت بصری به گلدن پارک متصل می نماید و از ایده های تاریک موزه های گذشته فاصله می گیرد. دور این ساختمان را سایبان هایی که محل قرارگیری پنل های خورشیدی می باشند، سایه اندازی می کنند.
توسعه ی پایدار، یکی از جنبه های کلیدی مطرح شده در این طرح می باشد. این پروژه که در آن زمان یکی از ده " ساختمان سبز " دپارتمان محیط زیست سان فرانسیسکو بوده است با هدف کسب گواهینامه پلاتین LEED ساخته شده است و نه تنها موفق به دریافت این گواهینامه که جایزه ULI موسسه زمین های شهری امریکای شمالی و جایزه نقره ای هولکیم برای ساختمان های پایداررا نیز کسب نموده است. در حقیقت، این ساختمان، 30 الی 35 درصد کمتر از میزان مورد نظر در این گواهینامه، انرژی مصرف می نماید.
این پروژه دو دیوار از سنگ آهک باقی مانده از ساختمان اولیه آکادمی در سال 1934 را حفظ نموده و برای جایگذاری کلکسیون های این آکادمی، مجهز به یک افلاک نما، یک زیستگاه جنگل های بارانی، یک آکواریوم عظیم و چندین فضای نمایشگاهی گشته است. افلاک نما و حبابی که شامل زیستگاه جنگل بارانی ست، با فرم دو کره، پشت بام سبز ساختمان را شکل می دهند.
پشت بام مجموعه، به لندسکیپی برای گونه های گیاهی کالیفورنیا بدل شده است؛ که نیاز به رطوبت و یا آبیاری بیشتر ندارند. این بام سبز، به طور کامل در دسترس بازدیدکنندگان نیست و آن ها تنها می توانند از مسیری کوتاه بر روی بام، آن را مشاهده نمایند.
اصول معماری سبز که در این ساختمان استفاده شده است:
گرما و رطوبت
ـ گرمایش تابشی کف، 5 تا 10 درصد، انرژی مورد نیاز را کاهش می دهد.
ـ سیستم بازیابی گرما، گرمای حاصل از تجهیزات HVAC را جمع آوری و دوباره مصرف می نماید و انرژی گرمایی مصرفی را کاهش می دهد.
ـ سقف سبز، یک لایه عایق حرارتی برتر را می سازد و باعث کاهش انرژی مورد نیاز برای تهویه هوا می گردد.
ـ شیشه های مرغوب با عملکرد بالا، در سراسر ساختمان استفاده شده اند تا سطح تبادل گرمایی با محیط بیرون را کم نمایند.
ـ استفاده از سیستم های رطوبت به روش اسمز معکوس، با حفظ رطوبت ثابت لازم جهت حفظ مجموعه های پژوهشی، مصرف انرژی مورد نیاز برای رطوبت را 95 درصد کاهش می دهند.
نور طبیعی و تهویه
ـ حداقل 90 درصد از فضاهایی که به طور منظم مورد مصرف قرار می گیرند، به نور روز و چشم انداز خارجی دسترسی دارند؛ این امر باعث کاهش انرژی مورد استفاده جهت روشنایی و حرارت به دست آمده از روشنایی الکتریکی خواهد گردید.
ـ خط آسمان مواج بنا، هوای خنک را به پلازای مرکزی وارد نموده و هوای محیط های اطراف پلازا را به صورت طبیعی تهویه می نماید. نورگیرهای سقف به طور اتوماتیک باز و بسته می گردند و هوای گرم را از قسمت اوج گنبد به بیرون می رانند.
ـ در قسمت های جنگل بارانی و صخره های مرجانی، نورگیرهایی به صورت راهبردی نصب گشته اند تا نور طبیعی را به این بخش ها برسانند.
ـ پنجره های دارای موتور که به طور اتوماتیک باز و بسته می گردند، هوای خنک را وارد ساختمان می نمایند. این پنجره های قابل کنترل، در دفاتر کارمندان نیز استفاده شده اند.
ـ در پاسخ به میزان نور روز وارد شده به ساختمان، فوتوسنسورهایی در سیستم روشنایی قرار گرفته اند تا میزان نور روشنایی الکتریکی را تنظیم نمایند و میزان انرژی مصرفی جهت روشنایی فضاهای داخلی را کاهش دهند.
ـ استفاده از انرژی های تجدید پذیر.
ـ سایبان های خورشیدی در دور تا دور ساختمان، با 60 هزار سلول فتوولتائیک، میزان 230 هزار کیلووات انرژی پاک که در حدود 5 درصد از انرژی مورد نیاز مجموعه می باشد را تولید می کنند و از انتشار بیش از 405 هزار پوند گاز گلخانه ای تولید شده در طول سال، جلوگیری می نمایند.
ـ سلول های مولتی کریستالی استفاده شده در این ساختمان، پر بازده ترین سلول موجود در بازار بوده و دارای راندمانی 20 درصد بالاتر از دیگر سلول ها می باشند.
ـ در سرویس های بهداشتی، با هر بار استفاده از آب، توربین هایی که در شیرهای آب، گذاشته شده اند، به حرکت درآمده و انرژی الکتریکی ذخیره می نمایند.
بهره وری آب
ـ با جذب آب باران، سقف زنده ی آکادمی می تواند با جمع آوری 3.6 میلیون گالن آب، از حمل مواد آلاینده به اکوسیستم جلوگیری نماید.
ـ آب دوباره تصفیه شده ی شهر سانفرانسیکو برای استفاده مجدد به فلاش توالت های این مرکز هدایت می شود و میزان آب سالم مصرفی را تا 90 کاهش می دهد.
ـ با استفاده از شیر آلات کم فشار و آب بازیافتی، میزان آب مصرف شده در این مرکز 30 درصد کمتر از میزان پایه خواهد بود.
ـ برای به حداقل رساندن میزان آب مصرفی، جهت پر کردن آکواریوم، آب شور از اقیانوس آرام با لوله کشی به این مجموعه منتقل می شود. ضایعات نیترات این آب پس از استفاده تصفیه شده و اطمینان حاصل می گردد که آب آکواریوم را نیز بتوان دوباره تصفیه و استفاده نمود.
بام سبز
ـ سقف زنده ی آکادمی کالیفورنیا، لینکی تازه به سوی محیط زیست وحشی بوده است؛ این سقف با داشتن 9 گونه ی گیاهی بومی کالیفورنیا از هرگونه آبیاری مصنوعی بی نیاز می باشد. مساحت این سقف بیش از 2.5 هکتار بوده و بزرگترین نوار پوشش گیاهان بومی در سانفرانسیسکو می باشد.
ـ در حدود 1.7 میلیون گیاه در این سقف زندگی می کنند.
حمل و نقل
ـ ساختمان جدید آکادمی دارای پارکینگ های امنی در ورودی های جلو و پشت مجتمع و همچنین یک ایستگاه شارژ اتومبیل های برقی می باشد. کارمندان آکادمی در صورت استفاده از حمل و نقل عمومی پاداش دریافت می نمایند.
ـ متريال های و محصولات استفاده شده در مجموعه، اصولا بومی بوده و 20 درصد از این متريال های ساختاری در ساختمان تا فاصله ی 500 مایلی از آکادمی قرار داشته اند. این مسئله، موجب کاهش اثرات حمل و نقل و حمایت از اقتصاد منطقه ای گشته است.
اتووود پیش از این در این خبر نیز به آکادمی علوم کالیفورنیا پرداخته است.