زمین لرزه موجب مرگ افراد و باعث خرابی ساختمانها و جادهها می شود. اما آیا با استفاده از تکنولوژی بویژه تکنولوژی کامپیوتری راهی برای حفاظت از سازه های شهری و شهرها در مقابل خطر زلزله وجود دارد؟زمین لرزه را نمی توان پیش بینی و از وقوع آن پیشگیری کرد. اما با استفاده از تکنولوژی جدید می توان از میزان مقاومت و آمادگی بناها و سازه های شهری اطمینان حاصل کرد.
در آزمایشگاهی در ایتالیا قدرت دو ستون پل مورد آزمایش قرار می گیرد. بیشتر پلهای پنجاه سال گذشته بر اساس رعایت قواعد مربوط به حفاظت از بناها در مقابل وقوع زلزله ساخته نشده اند. تعدادی حسگر و دوربین با ظرفیت وضوح بسیار بالا روند تغییر شکل پایه های پل در جریان آزمایش را ثبت می کنند. داده های این آزمایش برای تعیین روشها و ساخت دستگاههای اندازه گیری خطر زمین لرزه، در اتحادیه اروپا به کار می آیند.
آرتور پینتو وییرا، رییس پروژه از آزمایشگاه اروپایی سنجش و ارزیابی ساختاری می گوید: "هدف اصلی پروژه تبدیل شدن به یک مرجع و نمونه برای عملیاتهای بزرگتر و وسیعتر است که برای محافظت و بالابردن مقاومت سازه های شهری مانند پلها در مقابل زمین لرزه در اروپا به مرحله اجرا در خواهند آمد."
مارتین پولیانشک، محقق می گوید: "یک زمین لرزه ممکن است ۱۰، ۱۵ و یا ۲۰ ثانیه طول بکشد اما اینجا در این آزمایشگاه، شبیه سازی و آزمایش ما ۳، ۴ و یا حتی ۵ ساعت ادامه دارد. این موضوع به ما اجازه می دهد تا روند تحول خسارت و خرابی در جریان زلزله مورد مطالعه قرار گیرد."
آیا باید با مدرنیزه کردن پلهای قدیمی مقاومت آنها را در برابر زمین لرزه بالا برد و یا اینکه تعمیر آنها پس از وقوع زلزله خرج کمتری خواهد داشت؟ با مدلهای کامپیوتری مجازی قادر خواهیم بود بهترین راه حلها را با هر مورد خاص انطباق دهیم.