برای نخستین بار، رقابتی در ساخت لگو میان برندگان جایزه استرلینگ معماران زاها حدید، راجرز استریک هاربر و شرکا، استاتون ویلیامز و ویترفورد واتسون مان، در محل جشنواره معماری لندن برگزار گردید. این رقابت که توسط آکادمی سنتی هنر تنظیم و هماهنگ گشته بود، از گروه ها خواسته بود تا پیشنهادی جهت یک محله فرهنگی در لندن را پیشنهاد و با لگو درست نمایند.
گروه معماران زاها حدید، جایزه این رقابت را با طرحی کم ارتفاع از آن خود نمودند. این طرح یکپارچه سازی بافت شهری منطقه ای در حال توسعه ی مجدد در شهر لندن را با رودخانه های اطراف آن مورد بررسی قرار داد. براساس ایده ی " زندگی ـ کار " این مدل پرشور، مرزهای میان تایپولوژی های متفاوت را با تداخل مناطق مسکونی و بلوک های اداری، ناپدید و محو نموده است. این گروه جزئیاتی را نیز با در نظر گرفتن محدودیت زمانی مردم جهت رفت و آمد به محل کار در نظر گرفته و به حل این مشکل پرداخته اند.
مرکز حیدر علی اف در باکو، آذربایجان موفق به کسب جایزه " بهترین طراحی سال 2014 " گشته است. این ساختار سینوسی که توسط زاها حدید طراحی و به اتمام رسیده است؛ اولین پروژه ی معماری می باشد که توانسته است این جایزه را در طول هفت سال فعالیت آن، کسب نماید. این موسسه از تاریخ 25 آگوست 2014، به بررسی نامزدهای دریافت این جایزه طراحی مشغول بوده است.
زاها حدید، اولین زن برنده ی این جایزه گفته است: " ما از دریافت جایزه بهترین طراحی سال، بسیار خوشحال و مفتخریم. صفحه ی پلازای خارجی مرکز حیدر علی اف، اوج می گیرد و پایین می آید تا رویدادهای اجتماعی میان خود را تعریف نماید و با خوش آمدگویی، بازدیدکنندگان را به درون ساختمان دعوت نماید. این یک انداسکیپ معماری با کانسپت جریان فضایی پیوسته است که تحقق یافته و به واقعیت بدل شده است تا نوع کاملا جدیدی از یک فضای مدنی را برای این شهر ایجاد نماید."
اکو اشون، رئیس هیئت داوران این جایزه گفته است: " این ساختمان زیبا، الهام بخش و واضحا یک نبوغ منحصر بفرد است و ما فکر می کنیم که یک قطعه معماری ماندگار خواهد بود. "
کیم کولین، یکی از داوران نیز اضافه نموده است : " یک معماری بزرگ به یک کارفرمای بزرگ، فناوری، دید عمومی، لنداسکیپ و زمان مناسب نیاز دارد. هیئت داوران احساس کردند که برای دفتر زاها حدید، این یک لحظه ی اوج در مجموعه ی کاری او و نشانه ای از بلوغ بین المللی ست. داوران بر روی این طرح، با شور و شوق به استدلال بر علیه و یا طرفداری از آن پرداختند؛ اما در نهایت ما به این توافق رسیدیم که این پروژه، سزاوار احترام است. این معماری برای سال های بسیاری مورد بحث و گفتمان خواهد بود."،
برای اشنایی بیشتر با زاها حدید می توانید ببینید
نوشتار زاها حدید، بدویت عظیم و تمدن شکسته را به قلم سم جیکب
و نوشتار
پارادایم جدید در معماری و تاثیر زاها حدید بر ان را به قلم محمدرضا هل فروش
وهمچنین
یادداشت زاها حدید چیست؟ را