تویو ایتو (Toyo Ito)، یكی از خلاقترین و تأثیرگذارترین معماران حال حاضر جهان، از جمله معمارانی است كه در آثار خویش، همواره در جستوجوی شیوههای نوین و تكنولوژیهای جدید برای پیوند میان تكنولوژی، طبیعت و معماری میباشد. تویو ایتو در سال 1941 در ژاپن به دنیا آمد و در سال 1965 تحصیلات معماری خود را در دپارتمان معماری دانشگاه توكیو به پایان رساند. او در سال 1971، بعد از چهار سال كار در دفتر معماری kiyonori kikutake، دفتر معماری خود را با عنوان (urbot) urban robot تأسیس كرد كه بعدها در سال 1979 به تویو ایتو و همكاران (toyo ito & associates) تغییر نام داد. تویو ایتو استاد مدعو دانشگاه كلمبیای نیویورك، استاد افتخاری دانشگاه شمال لندن و عضو افتخاری AIA بوده است.
او در طی دوران فعالیت حرفهای خود جوایز متعددی را كسب كرده است كه از مهمترین آنها میتوان به جایزه بنیاد معماری ژاپن برای پروژهsilver hut در سال 1986، جایزه هنری mainrich برای طراحی موزه yatsushiro در سال 1992، جایزه طلایی بهترین طرح ژاپنی در سال 2001 و مدال طلای سلطنتی انگلستان در سال 2006 و اخیرا جایزه پریتزکر 2013 نام برد .
با نگاهی به آثار معماری، اندیشهها و حتی طرحهای چیدمانی (Installations) تویو ایتو، نوعی تلفیق مابین معماری و رسانههای نو، مابین دنیای طبیعی و دنیای دیجیتال در ذهن انسان تداعی میشود. او با بهرهگیری از تكنولوژی و تركیب مواد مختلفی چون شیشه، بتن و فولاد با دگرگونیهایی اغلب خطی در سطح و انتقال آن به حجم، به معماریهای متفاوتی (به ویژه در طرحهای چند سال اخیر خود) دست یافته است.
از این منظر شاید بتوان معماریهای تویو ایتو را با آثار معماران سوئیسی، هرزوگ و دمورن (Herzog & De Meuron)، مقایسه نمود كه بیشتر مبتنی بر استفاده از تكنولوژیهای پیشرفته در طراحی سطح و پوسته بیرونی ساختمان هستند. تویو ایتو درباره حضور تكنولوژی در آثار خویش میگوید: "معنی و مفهوم تكنولوژی در آثار من، طی دوران فعالیت حرفهایم، تغییر یافته است؛ در گذشته و كارهای قبلتر حضور تكنولوژی بسیار آشكار بود، در حالی كه اكنون شیوه استفاده از تكنولوژی در كارهای من تفاوت یافته است و من سعی در پنهان كردن آن در كارهایم دارم، در واقع به نوعی استفاده غیرمستقیم از تكنولوژی در معماری روی آوردهام. من به دنبال معماریای هستم كه مخاطب بتواند آن را لمس و احساس نماید، نوعی معماری برگرفته از واقعیت عینی."
بر این اساس، شاید بتوان كارهای اخیر تویو ایتو را كه اغلب فرمهایی مكعبگون با ساختارهای متفاوت و فضاهایی متنوع میباشند، نوعی معماری ملموس و احساسی در عین حضور ناملموس تكنولوژی دانست. در پایان ، گفته ای تویو ایتو : “من که کم دوامی معماری را تعقیب می کردم پی بردم بر اینکه مفهوم فوق نمی تواند، خاستگاه یک معماری درست باشد، لذا آن را رها کردم و در عوض به یک معماری با دوام روی آورده ام که در جامعه ذوب می شود تانقش بلند مدت داشته باشد.”