مقبره ی نادر شاه در مشهد هم به نوبه ی خود بنایی ارزنده و در خور توجه است . تندیس قرار گرفته بر بالای آن، سلحشوری و قهرمانی سلطانی را می نماید که سوار بر اسب با تبرزین مشهورش دیده می شود . مهندس سیحون در مورد ایده ی اصلی طرح مقبره در مجله ی " عمران و معماری " سال سوم آذر ماه 1385 می نویسد : « بنای یاد بود دیگر، ساختمان آرامگاه نادر شاه در مشهد شامل تالار مقبره و دو موزه یکی برای جنگ افزار زمان نادر و یکی جهت اسلحه زمان قبل از نادر و برج مرتفعی برای بر پا کردن مجموعه ی مجسمه نادر سوار بر اسب و قزلباش ها، یعنی سپاهیان نادر است . این ساختمان بر اساس دو شکل اصلی هندسی یعنی مربع و مثلث طراحی شده و طرح راهنمای مبنای آن را تشکیل می دهد که 42 سال پیش در مشهد و کلا از سنگ خارای این شهر با قطعات بزرگ در اشاره به صلابت و عظمت نادر شاه به وجود آمده است .
تالار آرامگاه به شکل مربع از دو دیوار قرمز رنگ سنگی بسته و دو قسمت ستون بندی باز تشکیل شده است که سنگ مزار نادر در گوشه ی این مربع در پناه دو دیوار جا دارد و به سوی بیرون نگاه می کند . این زاویه و پناه و باز بودن تالار حالت صحنه ی جنگ و دفاع و حمله را تداعی می کند . رنگ قرمز دو دیوار به مفهوم جنگ است و برجستگی های با ابعاد متفاوت سنگی که از دو دیوار بیرون آمده اند نبردهای مختلف نادر را می نمایند . ستون های اطراف تالار از نقش مربع های قاعده و بالای ستون به ترتیبی که 45 درجه نسبت به هم چرخش دارند، طرح شده که در نتیجه 8 مثلث با چهار قاعده در بالا و چهار قاعده در پایین نشانه ای از کلاه نادر است . شانزده عدد آن ها به ارتفاع 2.26 متر و دوتای دیگر به ارتفاع متجاوز از 4 متر یکپارچه از سنگ خارا تراشیده شده اند .
در ورودی طرف چپ بدنه ی موزه بزرگ به چشم می خورد و سمت راست پایه برج مانند مجسمه ها قرار دارد که یک قرنیز سنگی عظیم ضمن پوشش ورودی اصلی این دو را به هم می پیوندد . برج پایه و مجموعه ی مجسمه ها با هم طراحی شده اند به ترتیبی که حالت دینامیک و حمله و یورش را مجسم می کنند قرنیز نامبرده از طرف برج مجسمه به طرف موزه حرکت صعودی دارد که همچنین به تبعیت از مجموعه ی برج و مجسمه ها حالت دینامیک و جهشی جنگ را تداعی می کند . »
ابتکار قرنیز در این است که پوشش بین دو ستون تکنیک ساده شده و مدرن طاق ضربی های قدیم به کار رفته است . بدین معنی که آجر یا سنگ کلیدی یا تاج، که بالای قوس تعبیه شده، فشارهای طاق از اطراف آن به دو طرف، یعنی پایه ها را به یک قطعه سنگ مثلثی و دو قطعه سنگ در طرفین انتقال داده و خلاصه می کند و طاق قوسی تبدیل به طاق مستقیم و تراز شده است . مثلث های کلیدی تمامی متساوی الاضلاع و بقیه نیز مثلث های قائم الزاویه هستند که در بالا به صورت مورب برش خورده اند . همین طرز کار عینا در داخل تالار آرامگاه نیز عمل شده است . همچنین در نمای حد فاصل بین مجسمه و موزه ی کوچک مجموعه بنا طوری ساخته شده که به خصوص در نمای اصلی برجستگی نباشد، یعنی ابزار کاری ها و تراش سنگ ها تماما از داخل باشد و به این منظور ایجاد قدرت تجسمی و تصویری بیشتر است . فقط در قسمت موزه ی کوچک 3 ناودان عظیم سنگی از متن بیرون آورده اند که بیشتر جنبه ی زیبایی دارند .