در مارچ 2003، برنارد چومی، نزدیک به چهل نفر از طراحان، معماران و تئوری پردازان مشهور هم چون ـ الیزابت دیلر، پیتر آیزنمن، زاها حدید، استیون هال، رم کولهاس، گرگ لین، وینی ماس، تام مین، بن ون برکل، مارک ویگلی، الخاندرو زائرو پولو ـ را برای کنفرانسی دو روزه به دانشگاه کلمبیا دعوت کرد.
محور کنفرانس مباحث و جهت گیری هایی بود که طی قرن بیست و یکم برای معماری پیش خواهد امد. سخنرانان صورت بندی های حاکم بر گفتمان معماری را در هشت دسته مد نظر اورده و میزان اعتبار ان ها در اینده را مد نظر اوردند. علقه وسواس گونه معماران به جزییات، میزان تاثیر گذاری مصالح بر سیاست های طراحی، تعریف شهرسازی وانگارد، اهمیت فرم فراتر از گره گاه های زیبایی شناسانه اشو همچنین میزان تاثیرگذاری معماری بر اجتماع از مباحثی بودند که در این دو روز بر ان ها تاکید شد.
پنل های روز اول:
زیبایی شناسی + شهرسازی
چگونه می توان یک شهرسازی اوانگارد شکل داد و چگونه می توان ابژه های معمارانه رایجی که دفاتر معماری تولید می کنند را با شهرسازی و اسلوب های بعضا سختگیرانه حاکم بر ان گره زد؟
سیاست + مصالح
مصالح غالبا در مواجه با زیبایی شناسی و سازه تعریف می شود، اما ایا می تواند بعدی سیاسی هم داشته باشد؟ ایا می توان از طریق مصالح به سیاست ها شکل داد؟
جزییات + هویت
با نگاهی به خط سیر استفاده از مصالح، که از درهم امیزی اغاز می شود و به برون ریزی و اشکارگی می رسد و اکنون با محوریت حباب های ممتد و یکپارچه به حیات خود ادامه می دهد، دو سئوال عمده مطرح می شود 1- چرا وجود یا عدم وجود مصالح چنین نقش عمده و مهمی برای معماران دارد؟ 2-ایا جزییات دقیقا همان جایی است که معماری با بحران هویت ادواری اش مواجه می شود؟
فرم + تاثیرگذاری
ایا بین فرم اوانگارد و تاثیرگذاری ان هم در وجهی سیاسی ارتباطی وجود دارد؟ ایا فرم می تواند موضوعی باشد فراتر از ارزش زیبایی شناسانه اش، یا نه تاثیر انچنانی بر جهان اجتماعی ندارد؟
پنل های روز دوم:
جهانی شدن + نقد
گستره عملکردی معماران به حوزه های مختلف در مقیاس جهانی بسط یافته، اگرچه رسانه های معماری همچنان منطقه ای عمل می کنند، در این میان چه رابطع ای بین جهانی شدن و نقد معماری حاکم است؟
سازماندهی + بدن ها
تمام مباحثی که اخیرا بر محور برنامه ها، سیبرنتیک، سازماندهی، رویداد و اجرا مطرح می شوند به کنش های انسانی ارتباط دارند. با ملاک قرار دادن ازادی یا تمکین بدن هایی که تحت شمول معماری سکنا می گزینند، ماهیت سوژه انسانی که به طور ضمنی هر کدام از این رهیافت های متنوع را می یازماید چیست؟
علوم الکترونیک + ادراک حسی
در مورد تاثیر تکنولوژی های نوآیین بر ادراک حسی در قرن 19ام سخن بسیار رفته است. ادراک فضایی در قرن 21ام بر چه قوامی مقرر شده است و چگونه معماری را تحت تاثیر قرار می دهد؟
پوش + عمومی/ خصوصی
ایا پوش ها یا پوسته ها، چه از نوع کارکردی و چه ایکنیک شان با برنامه هایی که درونشان در جریان است و بافتی که اطرافشان را فراگرفته در ارتباط هستند؟ ایا به واقع ان ها کنش مند و اجرایی اند یا صرفا بر تفکیک حوزه عمومی یا خصوصی موکدند؟
گزیده ای صحبت های برنارد چومی در افتتاح کنفرانس را می توانید اینجا مطالعه فرمایید
اتووود تعدادی از درس گفتارهای ارائه شده در این همایش را پیش از این به شرح پی امده منتشر ساخته است:
درس گفتار تام مین با عنوان معماریِ پیوستار و عظمت تکینگی
درس گفتار زاها حدید با عنوان حرکت و تخلخل؛ میان فضا، پاسخی به شهر بسته
درس گفتار رم کولهاس با عنوان جهان مسطح مابعد امریکایی
درس گفتار پیتر ایزنمن با عنوان عبور از فاجعه
درس گفتار ایوان داگلس با عنوان پردازش فاجعه