در سال ۲۰۵۰ میلادی، جمعیت کره خاکی ۹ میلیارد خواهد بود و نیاز انسان به انرژی ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت و میزان انتشار گاز دی اکسید کربن نیز ۵۰ درصد رشد خواهد کرد، عاملی که قطعا موجب افزایش بیشتر دمای هوای زمین خواهد شد و ادامه حیات بشر را به مخاطره خواهد انداخت.
هدف سیاست موسوم به “رشد سبز” ثبات رشد اقتصادی و همزمان، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تخریب منابع طبیعی است. “رشد سبز” یعنی سرمایه گذاری در فنآوری های است که به ما امکان تولید و مصرف بدهد ولی موجب تخریب محیط زیست نشود. قرار است سرمایه گذاری در صنایع سازگار با محیط زیست در سطح جهانی تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۲ تریلیون یورو در سال برسد.
سرمایه گذاری در بخش های گوناگون پژوهشی عملا منجر به ایجاد فرصت های شغلی بیشتر و افزایش رشد اقتصادی نیز خواهد شد. در برنامه این هفته به کپنهاگ، پایتخت دانمارک آمده ایم تا نقش روش موسوم به “رشد سبز” و تکیه بر انرژی های تجدیدپذیر را در اقتصاد این کشور مورد مطالعه قرار دهیم.
دانمارک کشوری است که از مدتها پیش، نه تنها نگرش “سبز” را سر لوحه کار خود قرار داده است، بلکه اکنون آن را به اقصی نقاط جهان نیز صادر می کند. در کشور بادخیز و پر آبی مثل دانمارک، انتخاب نگرش سبز بدیهی به نظر می رسد، اما نباید فراموش کرد که این نگرش، تجارتی بسیار سودآور نیز هست.