"درون، شی" پروژه ی پایان نامه ی کارشناسی ارشد استفانو پازری در دانشگاه اس سی آی آرک است. این پروژه تحقیقی بر ابداع در خانه سازی می باشد. علاوه بر این باید در نظر گرفت، که پژوهش انجام شده، برنده ی جایزه ی مکتب گهری شد. درون و بیرون هر پروژه ای جدایی ناپذیر است، اما در واقع هر دو دنیای متفاوتی می باشند. تفکیک واقعاً دقیق است – همه چیز واضح و شفاف در فضای بیرون دیده می شود، اما در درون گرچه همان قوانین اعمال نمی شوند؛ محو، دلالت گر، گیج کننده و غیر منطقی می باشد.
از این رو از این خطر باید به این دلایل اجتناب شود. اگر درون، برون بود، یا حتی اگر درون بیرونی بود، این امر می توانست آسان تر باشد. اینجا ممکن است به هیچ وجه مغایرتی نباشد. در واقع درون، درون است و علی رغم بیرونی بودن فضای بیرونی کاملاً دیگری قابل ملاحظه است. پازری در شرح این پروژه بیان می کند. در حالی که ما بیش از حد در دیدن درون از بیرون عادت کرده ایم. در مسیری که بیرون مهم تر، و درون صرفاً یک شی بسیار عجیب می شود.
پرسش این است، که ما به این مسئله بپردازیم، و به بیرون از درون نگاه کنیم. چه می شود اگر درون، یک شی و بیرون عجیب و غریب بود. در این مورد پازری می گوید: از داخل به خارج و از خارج به داخل نگاه کنید. ما بلافاصله حس خود را از جهت از دست خواهیم داد، زیرا ما مرکز را از دست داده ایم. این طراحی ویژه به دوگانگی ها می پردازد. توهمات به واسطه ی رهیافت نگاه کردن در برخی چیزها از بیرون به درون بدست آمده است. بیرون بیش از حد می باشد؛ همانطور که نویسنده اذعان دارد. اما زمانی که تو نگاه کردن خود را از درون به بیرون سازماندهی می کنی، درون هم بیرون و هم درون می شود. درحالی که درون، بیرون خود است. البته همچنین درون خود. و بدون شک همه چیز فضای داخلی است.
در این خبر با تاکید بر خوانش ژیل دلوز از میشل فوکو به تعامل درون بیرون از منظر معماری فولدینگ پرداخته شده است