با الهام از خانه ی عروسک که ادوین لوتینز در نمایشگاه امپراطوری بریتانیا در سال 1922 طراحی کرد، بیست معمار بریتانیایی در طراحی خانه ی عروسک معاصر در کمک به خیریه هایی برای بچه های ناتوان دعوت شدند. این خانه ها بر روی یک ته ستون 750 میلی متر مربعی قرار گرفتند. این آثار به شکلی برنامه ریزی شدند، تا به حراج گذاشته شوند. معماران زاها حدید با افتخار به گروه کتدرال و دیگر شرکا شامل دیوید ادجی، استودیو آر ای ای دی و دیگران در تولید طرح پیشنهادی خانه شان پیوستند.
آنها یک تفسیر از پاویون خانه ی ایدئالشان در سال 2007 ارائه کردند. طراحی معما گونه ای که عناصر بهم پیوسته آن یادآور اتاق ها می باشند. در تولید یک خانه ی منحصر به فرد و واحد بر روی هم انباشته شدند. یک فضای خالی که از میان خانه ی سرهم بندی شده حرکت می کند، یک فضای مشترک تقسیم شده که توسط هر عنصر سیرکولاسیون فرم از یک اتاق به دیگری را تعریف می کند. خانه ی عروسکی احتمالات مختلفی در بازی و تجربه ارائه می دهد، و مانند یک پازل عمل می کند. این فضا می تواند به عنوان یک جعبه ی متراکم سرهم بندی شود.
بچه ها می توانند ترکیبات بی پایانی را به منظور تنوعی از ترکیبات منحصر به فرد تجربه کنند. عناصر می توانند بچرخند، از این رو شکلهایشان را که درون باغچه ی خانه ی عروسکی جای گرفته، وفق دهند. این طراحی آموزشی است، و به بازارزیابی ممتد ترکیب و فرم را تأکید می کند. تعداد ترکیبات بی شمار است. قطعات می توانند در ترکیبات بسیاری سرهم بندی شده و برچیده شوند، و مجدداً با هر ترکیب جددیدی تولید کنند. از این رو فضاهای خالی به عنوان اتاق های منحصر به فرد و جدید یا حیاطهایی برای عروسکهای ساکن در آنجا تفسیر می شوند.
برای اشنایی بیشتر با زاها حدید می توانید ببینید
نوشتار زاها حدید، بدویت عظیم و تمدن شکسته را به قلم سم جیکب
و نوشتار
پارادایم جدید در معماری و تاثیر زاها حدید بر ان را به قلم محمدرضا هل فروش
وهمچنین
یادداشت زاها حدید چیست؟ را