سنگاپور، یکی از مراکز مهم معاملات نفتی در سراسر جهان، بدنبال خودکفایی در تأمین منابع انرژی است. این شهر- کشور که به منابع طبیعی سوخت دسترسی ندارد و بیشتر سوخت مورد نیاز را وارد می کند، به این می اندیشد که منابع انرژی اش را تنوع بخشد. مدتی است این بندر با جمعیتی معادل ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر، برای تامین انرژی مورد نیاز خود به استفاده از گاز طبیعی روی آورده است. در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برق سنگاپور، با گاز طبیعی تولید می شود در حالیکه در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، تقریباً تمام برق مصرفی سنگاپور از نفت تولید می شد.
آنتون فیننکو، از مؤسسه مطالعات انرژی، وابسته به دانشگاه ملی سنگاپور در مورد مزایای استفاده از گاز طبیعی به جای نفت می گوید: "کاربرد گاز طبیعی به جای نفت در تولید انرژی از نظر اقتصادی بصرفه تر است و آلودگی کمتری نیز تولید می کند. بازدهی توربینهای گازی تقریبا دو برابر توربینهای نفت سوز است. همچنین شرکتهای تولید برق در سنگاپور نیز انگیزه اقتصادی پیدا کرده اند که به رقابت در بازار محلی بپردازند."
اتصال مراکز خرید، بیمارستانها و فرودگاهها به شبکه گاز شهری یکی از عواملی است که باعث شده است در این شهر استفاده از گاز طبیعی جانشین نفت شود. با افزایش شمار مصرف کنندگان گاز طبیعی، مسئولان نیز در تلاشند تا همچنان در آینده، گاز طبیعی مورد نیاز را با قیمت مناسب و براحتی تأمین کنند. سال گذشته اولین تأسیسات دریافت گاز طبیعی مایع از خارج، در این شهر به راه انداخته شد. راه اندازی این تأسیسات می تواند مرکز مبادلات جدیدی را به وجود آورد.
آنتون فیننکو در این باره می گوید: "واضح است که این نیازها در آینده نیز وجود خواهد شد. شاخصهایی هست که حکایت ازادامه این نیازها دارد. برای مثال پایانه گاز طبیعی مایع در سنگاپور طی سالهای آینده گسترش خواهد یافت و در دهه پیش رو، پایانه دیگری در شرق سنگاپور ساخته خواهد شد. بر این اساس می توان نتیجه گرفت که گاز طبیعی یکی از کالاهای مهم در بازار بومی سنگاپور خواهد بود."
برای تهیه گاز طبیعیِ مایع (ان ال جی) دمای گاز طبیعی به دماهای خیلی پایین رسانده می شود، در نتیجه حجم آن ۶۰۰ برابر کمتر شده و به حالت مایع تبدیل شود. کاهش حجم گاز، باعث صرفه جویی اقتصادی برای حمل و نقل آن با کشتی و تانکرهای جاده ای می شود. به گفته کارشناسان برای کشورهایی که می خواهند از نظر تأمین منابع انرژی وضعیت قابل اطمینانی داشته وهمیشه به منابع انرژی دسترسی داشته باشند، گاز طبیعی مایع بسیار مناسب است.
پیتر لامبرت، کارشناس گاز طبیعی از شرکت مشاوره مدیریت "مکینزی" (Mackinsey & Company) می گوید: "معمولا اگر گاز را از طریق لوله کشی دریافت کنید، برای تأمین گاز مورد نیازتان به یک یا دو کشور وابسته خواهید بود. اگر به هر علتی در گازرسانی اختلالی پیش بیاید، مثلا به دلایل سیاسی یا دلایل صرفا فنی، برای یافتن منابع جایگزین کار زیادی از دستتان برنمی آید."
کشورهایی که تأسیسات مناسب را در اختیار دارند، می توانند سراغ بازار جهانی گاز طبیعی مایع بروند و از هزینه انبارکردن ذخایر پشتیبانی پرهیز کنند.