گروهِ طراحیِ تام ویسکامب در سال ۲۰۰۷ کتابخانهی ملی جمهوری چک را طراحی کرد. طرحِ این کتابخانه از چهار قسمت تشکیل شده است: “جعبه”، منظرِ کتابخانه، آرشیوِ ملی و “کوهستان”. این چهار جز در کنارِ یکدیگر تودهای همگانی و خصوصی را شکل میدهند.
“جعبه” متراکمترین قسمت بناست که ابعادی حدود ۱۱۸ متر در ۱۰۰ متر دارد و ارتفاع بنا، با رعایت حریم ارتفاعی بنای سفارت هندوستان در مجاورت آن، ۱۳.۵ متر در نظر گرفته شده است. ورودیِ اصلیِ بنا در این قسمت واقع شده و پیشدرآمدی برای دسترسی به منظرِ کتابخانه است. منظرِ یادشده محدودهای انعطافپذیر است که از شهر قابل رویت خواهد بود. تاقنماها و جدارههای شیشهای شخصیتی دعوتکننده به این بخش از بنا میبخشند. فضاهای عمومی، خدماتی و فضای مطالعه در این قسمت واقع شدهاند.
آرشیوِ ملی در واقع قلبِ این بناست که مجموعهای از کتابها و نسخِ ارزشمند در آن نگهداری میشود. این قسمت در میانهی “کوهستان”معلق است و به راحتی از تمامی نقاط کتابخانه دیده میشود، اما قابل دسترس نیست. “کوهستان” با ارتفاع ۶۰ متر طراحی شده تا شخصیتی نشانهای در سطحِ شهر به بنا ببخشد. این بنا نه تنها دیالوگی بین پیشینهی سیاسی و فرهنگی پراگ، که رابطهای پویا نیز میان باقتِ قدیمی شهر، توپوگرافیِ زمین و قلعهی پراگ برقرار میکند.