اینروزها گالریهای آریا و آبانبار نمایشگاهی منحصربهفرد از بهمن محصص را میزبانی میکنند؛ این اولین نمایش جامع آثار بهمن محصص شمرده میشود. "۶۰ قطعه از یک جسم گمشده"، عنوان این نمایشگاه است که در ادامه پروژه مشترک بازخوانی آثار هنرمندان معاصر ایران است که با همکاری دو گالری آریا و آبانبار برپا میشود. این نمایشگاه ۶۰ اثر مجسمه، کولاژ و پرینت، همچنین اثری از مجموعه نمدهای این هنرمند را که با الهام از دستساختههای سنتی ایران خلق کرده، دربر میگیرد.
آریا اقبال، مدیر گالری آریا، درباره این رویداد به هنرآنلاین گفته است: "ما از همه دورههای کاری بهمن محصص آثاری را انتخاب کردهایم تا مجموعهای که در دو گالری به نمایش گذاشته خواهد شد، کامل باشد، باوجوداین علاقه مندان نباید به دیدن یکی از دو نمایشگاه بسنده کنند. زیرا هر دو نمایشگاه به نوبه ی خود متفاوت و جالب توجه هستند."
آریا درباره این نمایشگاه افزود: "در این نمایشگاه، هم از آثار انتزاعی محصص که کمتر کسی آنها را دیده و هم از غولها، چاپها، مجسمهها و آثاری که براساس اشعار نیما کار شده، نمونههایی انتخاب شده است. این آثار در سالهای مختلفی خلق شدهاند و قدیمیترین اثر این نمایشگاه به سال ۱۳۳۱ تعلق دارد".
همچنین سلمان متینفر، مدیر گالری آبانبار، با اشاره به اینکه بهمن محصص در سالهای اخیر بیش از پیش موردتوجه قرار گرفته، گفت: " این نمایشگاه به این دلیل دارای اهمیت است که ممکن نیست بار دیگر چنین آثاری را در کنار هم ببینید. از سوی دیگر این یک نمایشگاه صرفا فرهنگی است و موضوع فروش بههیچعنوان در آن مطرح نشده و نمایشگاهی با آثاری در این سطح و با مقاصد فرهنگی کمتر برگزار میشود". مراد منتظمی، کیوریتور تیت لندن و نیز کیوریتور این نمایشگاه که برای حضور در این رویداد به تهران سفر کرده است، در نخستین سخنرانیاش در این گالریها گفته است: "در فیلم کوتاهی که احمد فاروقی در دهه٥٠ از محصص ساخته، محصص این جمله را میگوید که "من یک پرسوناژ تاریخی هستم." این عبارت از زبان محصص به این معناست که او معتقد است در دوره خود هضم نخواهد شد زیرا او به مناسبات زمان خود انتقادات اساسی داشت پس تنها در زمانی دیگر میتوانست مطرح شود."
او افزود: "شخصا برای انتخاب عنوان "بهمن محصص در ۶۰ قطعه از یک جسم گمشده" احساس مسئولیت میکنم؛ عنوانی که میتواند بسیار پیچیده بهنظر برسد درحالیکه با یک عنوان شاعرانه یا سمبولیک کاملا متفاوت بوده و کاملا ملموس است. اکنون با برگزاری این نمایشگاه گویی آثار محصص خود را در اختیار ما قرار دادهاند؛ بااینحال، میتوانیم آنها را در شهری دیگر در جهان مانند پاریس یا رم نیز به نمایش بگذاریم. درواقع آثار این هنرمند همچون خود او پراکنده و بینالمللی هستند. او در زمان حیات خود علاقهای به محافظت از آثارش نداشت و این موضوع هیچگاه دغدغه او نبود. در حقیقت محصص آگاهانه این ناکامی را به سرنوشت خود افزوده است؛ مانند کتاب بازی که هیچگاه بسته نخواهد شد."
نمایشگاه "۶۰ قطعه از یک جسم گمشده" از اول تا ۲۲ خرداد در گالریهای آبانبار و آریا برگزار خواهد شد.