به دنبال برگزاری دو دوره کارگاهْ مسابقه قوام الدین در شیراز ـ اردیبهشت ماه سالهای 94 و1395 ـ توسط سازمان نظام مهندسی استان فارس، سومین دوره این کارگاهْ مسابقه با رویکرد اسیب شناسی ساختاری دو دوره گذشته و با تاکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت کارامد معماری ایران در این چنین پروژه هایی و البته تبیین یک ساختار فکری و تولید یک مدل قابل بسط برای یک چنین رویدادهایی، حدفاصل روزهای 1ام تا 12 ام اردیبهشت ماه 1396 برگزار می شود.
سومین
کارگاهْ مسابقه قوام الدین شیرازی در قالب طراحی و اجرای 8 غرفه در پیشخوان باغ عفیف اباد شیراز با کیوریتوری و مدیریت طرح مهران داوری برگزار خواهد شد. مهران داوری، که تاکنون تجربه برگزاری چندین پروژه با چنین روحیه ای را در کارنامه حرفه ای خود دارد، موضوع "
معماری کردن در فضای مرز" را به عنوان موضوع این رویداد تعریف کرده است در زیرین ترین لایه های تئوریک بیانیه ی خود به دنبال یافت محدوده مرزی حرفه معماری است؛ جایی که معماری با حوزههای دیگر روبرو میشود، همْ پوشانی پیدا میکند، تقابل میکند و بازْتعریف میشود. فضای این کارگاه در معاشرت معمارانه، فکر معمارانه، فعل معمارانه به یک فضای معاصر می ماند، جایی که وجود داشتن در ان اصل نیست، اصالت با همزیستیست؛ فضایی اشتراکی که عوامل ناهمسو و متعدد درآن سکنی دارند.
این کارگاهْ مسابقه که با پی گیری های مجدانه اقایان امیرحسین جمشیدی، عبدالوهاب زنگنه و مهدی پیروی برگزار می شود، برخلاف دو دوره گذشته و با باور عمیق به انکه معماری در گفت و گو شکل می گیرد و می توان یک کارگاهْ مسابقه را به یک فستیوال شهری تبدیل کرد برنامه های جانبی ای همچون نمایشگاه معماری "شیرازهای ساخته نشده"، ده درسگفتارِ عصرگاهی ، برگزاری پنل های گفت و گوی انتقادی بر مدار معماری آلترناتیو، نمایش فیلم های سینمایی مرتبط با معماریِ شهر را نیز به موازات کارگاهْ مسابقه در خود گنجانده است که جزییات برگزاری تمامی عناصر مجموعه به مرور در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
با نگاهی به شناسنامه نیروی انسانی دخیل در برگزاری این کارگاهْ مسابقه می توان به برگزاری یک رویداد شهری بی نظیر در مقیاس خاورمیانه امیدوار بود:
شورای سیاست گذاری سومین دوره کارگاهْ مسابقه:
ـ امیرحسین جمشیدی
ـ عبدالوهاب زنگنه
ـ مهدی پیروی
ـ مهرداد زواره محمدی
ـ آرش بصیرت
ـ مهران داوری
ـ فرامرز غفارپسند
ـ زهرا امیدبخش
ـ حمیدرضا اسماعیلی
ـ اسماعیل احمدی
کیوریتور:
مهران داوری
دبیر اجرایی کارگاهْ مسابقه:
مهدی پیروی
دبیرخانه کارگاهْ مسابقه:
ندا باقری
مربیان و طراحان گروه های هشت گانه:
ـ امیر اشعری
ـ علیرضا امتیاز و ساغر خاکدان دلیر
ـ علی اندجی
ـ ساناز حائری
ـ زوبین خبازی
ـ مینا سعادتفرد
ـ علی سوداگران
ـ روژیا فروهر و مارکو جرماغیان
داوران:
ـ جعفر کاشف
ـ مهردادد ایروانیان
ـ نشید نبیان
ـ آرش نصیری
ـ آرش بصیرت
سخنرانان درسگفتارهای عصرگاهی:
ـ مهرداد ایروانیان
- حمید عرفانیان جم
ـ آرش بصیرت
ـ زوبین خبازی
ـ روژیا فروهر و مارکو جرماغیان
ـ علیرضا امتیاز و ساغر خاکدان دلیر
ـ محمود امیدبخش
ـ علی اندجی
ـ مهدی پارسایی
ـ محسن نطنج
ـ علی سوداگران
ـ فرامرز غفارپسند
جهت یافت اطلاعات کامل کارگاهْ مسابقه، شرایط ثبت نام، فرایند برگزاری کارگاهْ مسابقه، مکان و زمان برگزاری برنامه های جانبی و شناسنامه عوامل اجرایی کارگاهْ مسابقه می توانید به وب سایت
http://q-arch.ir مراجعه فرمایید.
ـ با توجه به انکه ظرفیت دوره محدود است، اولویت شرکت در کارگاهْ مسابقه با شرکت کنندگانی است که زودتر ثبت نام خواهند کرد.
ـ کارگاهْ مسابقه در دو مقطع 3 و 7 روزه برگزار می شود که بازه زمانی 3 روزه ان به طرح مباحث نظری طرح و تمرین های اتلیه ای در حوزه طراحی و مقطع 7 روزه ان به اجرای طرح ها در مقیاس 1 به 1 خواهد گذشت.
ـ اتلیه های 3 روز ابتدای دوره، درسْگفتارهای عصرگاهی، نمایشگاه شیرازهای ساخته نشده، پنل ها و پخش فیلم ها در ساختمان حوزه هنری فارس به ادرس: پشت باغ جنت. انتهای خیابان استاد فراشبندی برگزار می گردد.
ـ محل اجرای غرفه های طراحی شده پیشخوان باغ عفیف اباد شیراز خواهد بود.
ـ بازدید از نمایشگاه شیراز های ساخته نشده، شرکت در جلسات پخش فیلم، حضور در درسْگفتارهای عصرگاهی و پنل های گفت و گو برای عموم ازاد است.