تکثیر رو به رشد رایانه و نرمافزارهای مدلسازی پیشرفته این امکان را به معمارها و دانشجوها داده است تا طرحهایی را ایجاد کرده و بسازند که با استفاده از شیوههای سنتی بهسختی قابل پیشبرد بودند. علیالخصوص، ظهور نرمافزارهای مدلسازی محاسباتی جدید که امکان تولید و بررسی نظامهای پارامتریک و سازمانهای «زیستی» پیچیده را فراهم کردهاند، دریچههای جدیدی را در راستای ایجاد طرحهایی جامع و ساختِ اجزا با جزییات، برای طراحان معمار گشودهاند. این تغییرات کلان در فرآیندهای طراحی، پیامدهایی بر روی فرهنگ استفاده از مصالح ایجاد کردهاند که ورای حرفهی معماری هستند، بطوریکه بیش از هرزمانی در مرحلهی تحقیق و توسعه، چندین حرفه در تمام دنیا در این امر دخیل میباشند.
این کتاب در قالب سه بخش دستهبندی شده است. اولین بخش به طیف گستردهای از فناوریهای دیجیتالِ موجود میپردازد. این بخش بازهای از ابزار را بررسی خواهد کرد که معماران/دانشجویانِ معماری حین ایجاد و انتقال طراحیهایشان از زمان پرورش ایدهی اولیه تا ارائهی نهایی در دسترس دارند و نشان خواهد داد چگونه این ابزار، بنیانگذار رویکردهایی جدید در ساخت میشوند.
بخش دوم با استفاده از این اطلاعات به توصیف تنوع شیوههایی خواهد پرداخت که در آنها دادههای دیجیتال تولیدشده در طول فرآیند طراحی ممکن است بتوانند با فنون تولید و ساخت ادغام شوند تا بدینوسیله فرآیندهایی مهیج و خلاقانه ارائه گردند، بهگونهای که طراحان بتوانند بهواسطهی آنها ایدههای خود را بهبود بخشیده و به دیگران انتقال دهند.
بخش سوم بر روی استراتژیهایی تمرکز خواهد کرد که بهواسطهی آنها تولید و ادغام ایدههای طراحی با فرآیندهای تولید و ساخت بتوانند در قالبی منسجم و اکتشافی بکار گرفته شوند. این بخش تأکیدی فراوان بر روی طراحی با استفاده از ابزار محاسباتی رایانهای بهجای شیوههای ساکن معمول دارد تا با رویکردهایی بیشتر تجربی و نظری به مسائل پرداخته شود. این بخش به توصیف و ارزیابی گسترهای از شیوههای پیشرفتهی آمادهسازی ماشینآلات برای تولید، بهمنظور کاربرد آنها در معماری میپردازد.
کتاب دیجیتال فبریکیشن، روشهای پیشرفته طراحی و ساخت در معماری نوشتهی نیک دان با ترجمهی گلناز نوری توسط کتاب فکرنو در ۲۶۰ صفحه، تمام گلاسه و تمام رنگی به چاپ رسیده است.